Yggdrasil Traditie: 1 Mei is KruidenVerkoopdag!

[mashshare]

Yggdrasil Traditie: 1 Mei is KruidenVerkoopdag!

Tradities zijn er om in ere te houden, en 1 van de Yggdrasil-tradities is de Kruidenverkoopdag op 1 mei. Elk jaar wordt het drukker en drukker, voor dit jaar hebben we meer ingepot dan andere jaren, dus we zijn goed voorzien :-).

Twee jaar geleden is het seizoen heel vroeg gestart en hadden we heel veel éénjarigen te koop. Dit jaar is het vroeg warm geweest maar daarna (en nu nog) eigenlijk te koud voor de tijd van het jaar! We zullen dus minder soorten éénjarigen ingepot klaar hebben. Maar planten zoals NZ-spinazie, melde, rucola, … hebben we al staan! Het aanbod is heel divers!

Tot het assortiment behoren de klassieke kruiden maar ook minder gekende kruiden, eetbare bloemen, doorlevende groenten en een aantal bessenstruiken. Het gaat vooral om planten die thuishoren in een zelfvoorzienende en dus eetbare tuin. Hiertoe behoren uiteraard ook medicinale kruiden.

Alle kruiden komen uit onze eigen tuin, wij potten spontaan uitgezaaide kruiden op, splitsen en stekken zelf, … Alles is dus volledig biologisch opgekweekt.

Verder zal er ook biologisch plantgoed te koop zijn van kolen, tomaten, paprika’s, sla, …. Ook een beperkt aanbod van biologische zaden van De Bolster is verkrijgbaar.

De Kruidenverkoopdag begint om 10u en loopt door tot 17u ’s avonds. De tuin is vrij te bezichtigen, u kunt door de kruiden en het kleinfruit struinen, wij zijn aanwezig en staan ter uwer beschikking :-).

U kunt al uw vragen op ons afvuren, als we kunnen zullen we ze beantwoorden!

Kruidenverkoopdag op 1 Mei

Heb je vrienden, buren, collega’s, … die geïnteresseerd zijn? Vertel ze zeker over deze Kruidendag! Zij (en ik 🙂 ) zullen je dankbaar zijn!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Erik de Haas says:

    Hallo Frank !
    Ik ben al een tijd druk op zoek naar de Russische smeerwortel, maar hier in NL slechts op 1 adres te verkrijgen ( Vreeken, Dordrecht : levertijd plm. 5 weken !) Ik heb dus een verzoek of jullie mij zouden willen helpen, tegen betaling uiteraard, om mij een stuk of 4 wortelstokken of planten te zenden naar het noorden van Nederland, in de hoop dat jullie sneller kunnen leveren! Betaling kan ik vooraf regelen via internet.
    ” I HOPE AND PRAY ! ” Vriendelijk groetend, Erik de Haas, J.H. van Woldastraat 20 ,8384 DC Wilhelminaoord, NL

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.