Website Over Onze Manier van Combineren Is In Aantocht!

 

 

Website Over Onze Manier van Combineren Is In Aantocht!

Ik ben er al meer dan een jaar mee bezig maar het einde is in zicht 🙂 ! Lang geleden heb ik een oproep gedaan voor een IT’er om een applicatie te bouwen waarmee onze manier van combineren eenvoudiger en toegankelijker wordt.

Het heeft heel wat voorbereiding en tijd gevraagd, maar ondertussen is het project al vergevorderd. Tijdens het brainstormen en ontwerpen is het idee gerezen om de applicatie niet te beperken tot enkel een manier om je combinaties te maken, maar om het breder open te trekken. Hierdoor heeft het ontwikkelen langer geduurd, maar is het wel een beter ‘product’ geworden.

Ik ben er heel enthousiast over en het is eigenlijk iets wat ik al lang voor ogen had, maar nog niet concreet kon uitwerken. Tot nu!

De voorbereiding is voorbij!

De eerste fase van brainstormen en ontwerpen is achter de rug, momenteel is Kristof (de IT’er 🙂 ) bezig met het uitwerken van het concept. Het aantal werkuren is behoorlijk opgelopen, uiteindelijk blijkt het niet zo eenvoudig om wat je snel kan bedenken ook zonder fouten om te zetten naar computercode.

Een crowdfunding

Om de laatste stappen te financieren heb ik nog geld nodig, en hier hoop ik dat jij mij kan helpen. Ik start binnen enkele weken een crowdfunding om geld te verzamelen om dit project af te werken. Ik vraag daarom ook jouw hulp bij het opstellen van de crowdfunding, bij het bekend maken en verspreiden van het initiatief en ook voor het doneren wanneer de crowdfunding loopt.

Maar zo ver zijn we nog niet, momenteel heb ik hard gewerkt aan een korte video om het project voor te stellen en de crowdfunding op gang te trappen. Over de crowdfunding zelf verschijnt er binnenkort nog meer info: welke beloningen, wat juist de bedoeling is, het A-B-C van de applicatie …

Maar eerst de video! Hij staat hieronder te blinken en te wachten tot jij op ‘play’ drukt! Je reactie, adviezen, opmerkingen en suggesties zijn welkom onderaan de pagina. De grote lijnen van de video liggen vast, maar ik kan hier en daar nog wel wat bijschaven 🙂 . Veel kijkplezier!

Video

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Cindy Madou says

  Leuk filmpje… alleen ben ik in eerste instantie een beetje verward door de gebruikte terminologie: is het nu een applicatie of een website? Een website , deze blog heb je al , dus ga ik er vanuit dat het een applicatie is. Na tweede lezing van je artikel hierboven begrijp ik dat het ruimer is dan alleen een appje om combinaties mee te maken, vandaar misschien de keuze voor de naam website, maar wanneer je alleen het filmpje ziet is dat niet helemaal duidelijk en lijkt het wel of de crowdfunding opgestart wordt voor het maken van een gewone website, althans voor mij. Misschien eens nagaan of anderen daar ook over struikelen.

  • Kathleen says

   Ik sluit mij hier bij aan, erg leuk gemaakt filmpje, misschien wel wat lang. Het is alleen duidelijk wat je nu concreet wil gaan maken, als ik investeer in iets wil ik graag wel weten in wat juist.
   Veel succes met de crowdfunding!

 2. Mooi filmpje, maar het triggert me niet om uw project financiëel te steunen. Het is nogal vaag allemaal…
  Een verhelderende blogpost zou me meer overtuigen.

 3. Leuk initiatief! De film is wat lang en is nogal vaag. Ik zou er een film maken van jezelf je ouders in de tuin en de expliciete de meerwaarde verklaren van het systeem van schijnbare chaos en de website/ app.

  • Ook ik vind,mooi filmpje … maar leuker/informatiever/concreter was idd geweest om een filmpje van dd tuin en de schijnbare chaos te maken, beter te verduidelijken of het een app is of website en wat alle doelstellingen waren. Het is mij ook een beetje te vaag.
   Komt er een app waarin ik kan opgeven dat ik worteltjes wil zaaien in een veldje dat pas vanaf mei dd hele dag in de zon ligt en waarbij ik dan te zien krijg hoeveel ik er moet zaaien en wat ik wanneer erbij kan zetten? Of een site die uitlegt wat je zo goed in je boek uitlegt? Of een tabel met hoe groof de golven moeten zijn bij welke groente? Ik werk eerder met concentrische cirkels (vb: centrum een kool, errond cirkeltje bladgewas, cirkeltje radijsjes, cirkeltje wortel/knolgewas) en gaten opvullen met eender wat ik in de voorkweekkast staan heb, dus aan zo rekenblad heb ik niet zo veel.

 4. Sophie De Ceunynck says

  Dag Frank.
  Leuk idee om de combinaties van schijnbare chaos in een website te gieten, maar 7500 EUR is wel heel veel voor een website te maken. Zelf heb ik een website gemaakt via http://www.wix.com. Jullie hebben al een website en dus hostnet kosten. Waarom maken jullie dit niet onder Yggdrasil? Jullie hostnet firma hebben die ook geen websites templates? Je kan ook bij wix.com template kiezen en koppelen bij jullie hostnet. Succes met de site. Ik ben benieuwd.

  • Dag Sophie,

   bedankt voor de suggestie, maar het is niet gewoon een website, het is echt een programma waarbij er moet geprogrammeerd worden (en heel veel blijkbaar 🙂 ).

   Te moeilijk om zelf te doen spijtig genoeg …

 5. Ollivier Guiot says

  Beste Frank. Op zich vind ik dit een mooi iniatief, maar als expert in marketing en sociale media heb ik wel enkele bedenkingen. Gelieve deze als contructief te beschouwen, om te helpen dus :

  1. Het filmpje staat wat look en feel veraf van waar jullie voor staan. Jullie hebben wat mij betreft aktijd uitgeblonken in o.a Bescheidenheid / nabijheid / menselijkheid en vooral Naturel. Het filmpe weerspiegelt dit niet. Het komt juist wat gekunsteld en artificieel over. Een optie zou zijn om met je ouders door Yggdrasil te lopen en schijnbare chaos toe te lichten en jullie doelstellingen betreffende de website / applicatie te beschrijven.

  2. De doelstellingen moeten zeer duidelijk naar voor komen. Wat wil de app doen? Is het een wevsite etc…

  3. De vraag naar donatie via crownfunding zal veel makkelijker gebeuren indien je jezelf blijft en niet wegloopt van je identiteit via een teaser die niet in lijn is mlet Yggdrasil. Het is een valkuil van velen, maar wel extreem belangrijik.

  4 Ik wens je veel succes en van mij kan je zeker een donatie verwachten, maar aarzel gewoon ook niet om hulp in te roepen indein je er nog wat over wil brainstormen

  Groet,
  Olivier

 6. Een eerste reactie op de opmerkingen die hierboven staan 🙂 :

  Allereerst allemaal bedankt, het is volgens mij niet evident om online ‘kritiek’ te leveren dus bedankt om de stap te zetten!

  1. Het is inderdaad lang, overal wordt geadviseerd om max 2 minuten tot 2.5 te gaan, mijn video is over de 3.5 minuten 🙂 . Ik had het moeten weten. De volgende versie wordt dus een stuk korter.

  2. Te vaag. Daar was ik een beetje bang voor, ik weet over wat het gaat, ik ben er veel mee bezig, dus ik sta niet stil bij wat een buitenstaander moet horen en weten. Terechte opmerking, meer ‘to the point’ dus. Genoteerd.

  3. Andere look en feel dan normaal. Klopt, en dat was bewust. Ik wou eens iets anders doen, eens uit de band springen en iets verrassend doen. Dat kan uiteraard 2 kanten op. Een probleem met een eigen gemaakte video is dat ik niet heel goed ben in het editen van zo’n video, en dat het momenteel heel moeilijk is om beelden op te nemen buiten: er staat nauwelijks nog iets in de tuin 😀 .

  Ik snap wat er bedoelt wordt, maar het leek mij juist interessanter om zo’n mooi filmpje te maken dan twee mensen die wat praten en foto’s tonen. Het is iets om over na te denken!

  Tot zover mijn eerste bedenkingen, ik ga terug naar het tekenbord en probeer iets anders uit te werken 🙂 .

  Nogmaals bedankt en tot de volgende versie 🙂 !

  PS: Opmerkingen en bedenkingen zijn zeker nog welkom
  PPS: Olivier, ik denk dat ik je hulp ga inroepen 😀

 7. Annika says

  Dag Frank,
  Ik draag graag mijn steentje bij, ook zonder beloning! Ik wacht dus (on)geduldig op de informatie over hoe en wanneer ik (financiëel) kan steunen. Ik geloof er in!

 8. JEAN_PAUL Graf says

  Ik kijk ernaar uit , iemand die de mensen laat inzien dat er ook iets realiseerbaar is zonder de huidige traditionele methode , die verdient wel een steuntje . Ik persoonlijk zou een filmpje van jullie mooi domein ook liever gezien hebben en zeker voor de mensen ( je ouders die dit mooie project op gestart hebben en nu voor jou zelf en je gezin die ook achter je staan en misschien niet vergeten enkele mensen achter de schermen ) voor zoiets wil ik mijn spaarpotje wel eens aanspreken , nog veel succes met het verdere verloop YES JOU KAN DO IT .

 9. Yvonne Wilmink says

  De voorgaande sprekers hebben wat mij betreft de vinger precies op de zere plek gelegd. Ik ben het overal mee eens! Graag doneer ik ook voor het goede doel. Jullie Yggdrasil is prachtig, de artikelen in het blog fijn en interessant om te lezen en dan toe te passen. Maar deze crowdfunding is te vaag en inderdaad niet duidelijk waarom er zoveel geld nodig is. En is het een app of een andere website? Ik gun jullie dit nieuwe mooie project, waar wij hopelijk allemaal van gaan profiteren. Ik kijk vol verwachting uit naar het vervolg! Veel succes!

 10. Ann Suetens says

  Hoi Frank, aangezien ik las dat je het gaat herwerken zijn mijn bemerkingen misschien overbodig, maar misschien ook niet.
  Ik viel een beetje over de hoeveelheid tekst: je kijkt naar de animatie en daarbij is er nog veel te lezen.
  Verder vind ik het een beetje een probleem na de zin die begint met ‘Schijnbare chaos is een cruciaal onderdeel van een natuurlijk moestuin … …zonder juist combineren lukt het niet!’ dat er dan twee keer een zin met ‘maar’ begint. Je weet bij de tweede ‘maar’ niet meer exact wat het gedacht was van de zin ‘Schijnbare chaos is…’.
  Ben ik nog een beetje te volgen?
  Benieuwd naar jouw herwerkte versie:-)!

 11. Marie-Helene says

  hallo Frank, ik ga inderdaad ook mee in de opmerkingen hierboven. Het filmpje staat ver af van wat jullie doen. Eerst enkele foto’s van jou en je ouders, enkele tuinfoto’s en dan houdt het wat natuur betreft op. Dan komt er een animatie, die ‘schiet niet op mij’ eerder aan Tiktak doet denken. Het wordt inderdaad ook niet duidelijk voor ons, bevlogen en minder bevlogen tuiniers, wat deze website gaat of kan doen, en of die iets voor ons kan of gaat doen. Ik ga zeker een donatie doen. Ik ben in het voorjaar bij jullie geweest en ik had het gevoel van yes, dit is het, zo hoort het allemaal. De beste filmpjes zijn meestal die wat het eenvoudigste gemaakt zijn. Misschien jij en je ouders in de tuin, gefilmd in de stijl van de crimiclowns met zo’n handcamera. Doe je ding op je eigen natuurlijke manier, want wat jullie doen is zeer belangrijk. Misschien eens kijken naar gardeners world en andere tuinprogramma’s om ideëen op te doen, van hoe iets gefilmd wordt. Wellicht kan je nog beeldmateriaal gebruiken uit je boek…Veel succes! Mijn aandacht heb je al, (had je al, ha ha)

 12. Mooi beeld. Echt.
  De tekst is heel wat minder. In twee opeenvolgende zinnen drie keer ‘komen’. Dat bekt echt niet. De tekst lijkt snel snel geschreven te zijn. Twee keer staat er dat het systeem vlot verloopt eens men het kent. Herhaling in een kort filmpje haalt er echt de schwung uit.
  Ik sluit me aan bij de andere opmerkingen dat dit erg vaag is. Waarom niet tonen in welke fase jullie nu zitten? Wat er al geprogrammeerd is bv.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.