We Starten 2019 met een Boel Activiteiten!

We Starten 2019 met een Boel Activiteiten!

Het oude jaar is afgesloten, het nieuwe opgestart! Zoals elk jaar met een feest met vrienden, altijd leuk 🙂 . De weken voor Nieuwjaar heb ik veel nagedacht over de toekomst van Yggdrasil, welke weg ik uit wil met het project, op welke manier ik dat moet aanpakken, wat de prioriteiten zijn … Het vorige artikel was daar bijvoorbeeld een uitvloeisel van: Ik ben een egel in de tuin. Niet per se omdat het einde van het jaar in zicht was, eerder omdat het wat rustiger was in de tuin en er zo wat plaats vrij kwam in mijn hoofd!

Er zullen heel wat dingen veranderen het komende jaar, vele zijn al lang in voorbereiding en geraken stilaan in hun laatste fase. Denk hierbij aan een volledig nieuwe site die een stuk overzichtelijker is en waardoor je niet meer tussen vier verschillende websites moet surfen om alles te vinden. Ook het platform voor het systeem van schijnbare chaos raakt stilaan afgewerkt. Hierover komt in de lopende weken nog een hoop informatie naar buiten. En zo zijn er nog wel enkele projecten die toevallig dit jaar het levenslicht zullen zien: een videoreeks, een tweede boek …

Maar laten ons beginnen met het begin en overlopen welke cursussen, workshops, rondleidingen en lezingen er allemaal aankomen in de eerste helft van het jaar!

Lezingen

Door het drukke programma in het najaar zijn er dit jaar enkel lezingen in de winter. De onderwerpen houden direct verband met het natuurlijk tuinieren en bieden antwoord op problemen waar vele tuiniers mee bezig zijn.

De drie lezingen worden allemaal door mijzelf gegeven. Ze volgen niet per se op elkaar maar houden wel verband met elkaar. Elke lezing is apart te volgen, maar je kan het toch als een reeks zien waar ik enkele minder bekende thema’s aanpak zoals mulchen, bemesten en bestrijden in een natuurlijke moestuin.

Meer informatie over de onderwerpen, de data … vind je hier: Winterlezingen 2019

Snoeicursus

Naar jaarlijkse gewoonte gaat ook de snoeicursus terug door. Je leert hoe je je kleinfruit het beste kan snoeien om jarenlang van dezelfde planten een spectaculaire oogst te plukken. Je leert hoe je je snoeischaar moet verzorgen en hoe je stekken kan nemen van je eigen planten. Uiteraard leer je ook snoeien, je krijgt uitleg over het snoeien van frambozen, braambessen en rode aalbessen en je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag om de kneepjes van het vak te leren!

Interesse? Meer info: Snoeicursus Yggdrasil

Rondleiding

De thema-rondleidingen zijn altijd populair, juist omdat je de tuin op die manier elke keer in een andere gedaante kan zien en uitleg krijgt over telkens een ander onderwerp. De eerst volgende rondleiding van maart gaat over de opbouw en de structuur van een natuurlijke (moes)tuin.

Inschrijven en meer informatie lezen kan via volgende link: Rondleidingen op Yggdrasil.

Tweedaagse ‘voedsel kweken’

Het lijkt misschien vroeg om nu al een cursus aan te kondigen die pas binnen vier maand van start gaat, maar uit ervaring weet ik dat deze altijd heel snel volgeboekt is 🙂 . Het is een spoedcursus waarin je op twee intensieve dagen een hele hoop praktische kennis krijgt aangereikt waardoor je zelf aan de slag kan. Voorkennis is niet vereist, maar is ook geen probleem. De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk waardoor je alles ook zelf al eens gedaan hebt: van afdekken tot mulchen, van bedden aanleggen tot planten en zaaien.

Wil je zelf beginnen met een natuurlijke moestuin? Heb je graag nog wat extra kennis en ondersteuning? Dan is deze tweedaagse iets voor jou 🙂 .

Meer info vind je hier: Tweedaagse ‘Voedsel Kweken’

Boek over schijnbare chaos

Ik heb er al een beetje over verteld, maar de juiste timing wist ik nog niet: er komt in het voorjaar een nieuw boek uit over onze manier van combineren. De verschijningsdatum ligt op half april, maar de voorverkoop zal ergens half januari-begin februari starten.

Het boek gaat veel dieper in op onze manier van combineren. Ik bekijk hoe de natuur te werk gaat om plagen en ziektes te vermijden, hoe in de natuur planten verschillende mechanismen gebruiken om zich te beschermen. Deze kunnen wij in onze tuin perfect nabootsen door op de juiste manier te combineren: volgens schijnbare chaos.

Na het theoretisch gedeelte in het boek, volgt een praktisch gedeelte waarin je aan de hand van vele voorbeelden een duidelijk beeld krijgt hoe je dit systeem zelf kan toepassen in je tuin.

Er is een hele mooie bonus bij de voorverkoop, ook zijn er nog enkele andere dingen die ik graag met jou eens overloop, maar dat is voor volgende week 🙂 .

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Geertje says

    Ik ben alvast heel benieuwd naar je 2de boek!
    succes met alle voorbereidingen,of waarschijnlijk beter gezegd,de laatste loodjes.

  2. Elvira Meulkens says

    Hallo Frank, We Starten 2019 met een Boel Activiteiten!. Dit heb ik wel gemist: veel nieuws. Ben heel benieuwd wat er allemaal aan nieuwigheiden te voorschijn komen. Kom het juist eerst te lezen. Fijn Week-End, Elvira. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.