Waarvoor Kan je de Komende Weken Terecht bij Yggdrasil?

Waarvoor Kan je de Komende Weken Terecht bij Yggdrasil?

De winter loopt op zijn einde, wat ineens ook betekent dat de meeste van onze activiteiten achter de rug zijn. De winterlezingen zijn zo goed als gedaan, de zadenverkoop loopt ook op zijn laatste benen. Stilaan beginnen we onze aandacht op het voorjaar te richten en op de drukte van mei en juni, met alle plant- en zaaiwerk 🙂 .

Maar eerst nog even kort overlopen waarvoor je de komende weken bij Yggdrasil terecht kan!

Snoeicursus

Door het koude voorjaar is de oorspronkelijke snoeicursus uitgesteld en verzet naar een nieuwe datum. Er zijn nog enkele plaatsen vrij moest je wil leren hoe je je fruitstruiken jong en vruchtbaar kan houden.

Het is een cursus die ervoor zorgt dat je je planten niet om de zoveel jaren moet opnieuw planten, wij hebben planten staan die al meer dan 30 jaar oud zijn en nog massaal bessen voortbrengen. En moest je toch een struik willen vervangen, dan leer je ineens ook hoe je stekken kunt nemen 🙂 .

Je krijgt wat achtergrond over snoeien, je leert je snoeischaar verzorgen en daarna leer je de snoei van rode bessen, frambozen en braambessen.

Interesse? Meer info hier: Snoeicursus Yggdrasil

Laatste winterlezing

De laatste winterlezing gaat over mulchen. Ik vertel wat het is, waarom je best mulcht en hoe je te werk moet gaan. De kans om veel te leren over mulchen, om je vragen te stellen en om te zien hoe we bij Yggdrasil te werk gaan.

Interesse? Alle info hier: Echt alles over mulchen!

Kruidenworkshops

Ook dit jaar zijn er weer 3 kruidenworkshops. Dit zijn workshops die een hele dag duren en waar je leert hoe je kruiden moet verzorgen en vermeerderen. Snoeien, splitsen, scheuren … het onderhoud van de snoeischaar … je leert het allemaal.

We beginnen de dag met een rondleiding (gericht op kruiden) bij Yggdrasil, daarna gaan we met een kleine groep aan de slag en vermeerderen we vele verschillende soorten kruiden.

De workshop gaat door bij Yggdrasil en start om 10u en eindigt om 16u. Inschrijven is verplicht maar gratis, de plaatsen zijn zeer beperkt!

De data:

woensdag 21 maart (nog 2 plaatsen vrij)

donderdag 22 maart (nog 3 plaatsen vrij)

donderdag 12 april (volzet)

Wil je deelnemen wees dan snel, de plaatsen zijn normaal zeer snel ingevuld. Stuur een mailtje naar natuurlijk@natuurlijkemoestuin.be, ik laat je weten of je snel genoeg was 🙂 .

Verder op het seizoen

Natuurlijk zijn er ook de vaste activiteiten zoals de rondleidingen (maart is al volzet), de twee-daagse cursus ‘Voedsel Kweken’ (nog 2 plaatsen beschikbaar) en de Kruidenverkoopdag die er nog aankomen. Vooral over deze Kruidenverkoopdag volgt er later nog meer informatie, want net als vorig jaar hebben we hier weer iets speciaals voor in petto 🙂 !

Tot ergens bij Yggdrasil …

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Trackbacks

  1. […] dat we dit jaar terug iets speciaals gingen doen. Ik had het er al vluchtig over gehad in een vorig artikel, maar ben door de drukte vergeten te zeggen wat het […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.