Praktische Meerdaagse cursus ‘Permacultuur in de Moestuin’

[mashshare]

Praktische Meerdaagse cursus ‘Permacultuur in de Moestuin’

Mijn ouders geven al 7 jaar een jaarcursus ‘Voedsel Kweken volgens de Principes van permacultuur’, samen met een 2-daagse cursus ‘Voedsel Kweken volgens de Principes van permacultuur’ in de Paasvakantie.

De jaarcursus gaat telkens op een zaterdag door en wordt op 8 verschillende zaterdagen gegeven. Het vraagt natuurlijk een groot engagement om 8 zaterdag doorheen het jaar een volledige dag uit te trekken. Deze cursus is trouwens ook altijd heel snel volzet en de plaatsen zijn beperkt (Ook dit jaar is de cursus al enkele weken volzet). De 2-daagse is een kortere cursus, maar deze gaat altijd door tijdens het middelste weekend van de Paasvakantie, een periode dat heel veel mensen op vakantie zijn.

Daarnaast is het verschil aan informatie en praktijk tussen de 2 cursussen ook heel groot! Daarom leek het mij nodig om een cursus op te richten die wat tussenin ligt qua intensiteit en beschikbaarheid.

Extra lesgevers

Vorig jaar zijn de eerste lesgevers van onze opleiding afgestudeerd en dat werpt meteen zijn vruchten af. Kurt Vandommele heeft in oktober 2016 zijn diploma gekregen en heeft ondertussen al verschillende cursussen ‘Voedsel Kweken’ gegeven bij diverse Velt-afdelingen. Dit jaar geeft hij ook bij Yggdrasil een meerdaagse cursus ‘Permacultuur in de Moestuin’.

Deze cursus is verspreid over het najaar van 2017 en het voorjaar van 2018. Het is een mix van theorie en praktijk, de theorie gaat door op 3 maandagavonden, de praktijk vindt telkens plaats op een zaterdagmiddag. Op het einde van de cursus weet je voldoende om zelf aan de slag te gaan, je hebt het in de theorie lessen gehoord en gezien, tijdens de praktijk heb je het zelf al gedaan.

Het is een beetje een light-versie van de jaarcursus en een uitgebreide versie van de 2-daagse, juist zoals de bedoeling was.

Geïnteresseerd?

Uitgebreide informatie en de cursusdata vind je hier: Meerdaagse cursus ‘Permacultuur in de Moestuin’

 

 

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Wat is precies de “permacultuur”?
    mvg
    Steven

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.