Onze Jaarlijkse Bestellijst van Biologische Zaden, Poot- en Plantgoed Is Klaar

Onze Jaarlijkse Bestellijst van Biologische Zaden, Poot- en Plantgoed Is Klaar

Er zijn een paar dingen die een soort van traditie zijn op Yggdrasil omdat ze al zeer lang plaats vinden: seizoensgebonden rondleidingen, een Kruidenverkoopdag op 1 mei en een opleiding ‘Voedsel Kweken’. Ondertussen zijn ook de online cursus ‘Voedsel Kweken’ en Praktische cursus ‘Permacultuur in de moestuin’ goed op weg om een gevestigde waarde te worden bij Yggdrasil.

Direct gelinkt met de Kruidenverkoopdag op 1 mei, verkopen we ook biologische zaden, plant- en pootgoed.

Met de verkoop van biologische zaden zijn we eigenlijk begonnen op vraag van mensen uit de winkel die graag dezelfde soorten groenten kweekten als wij verkochten. Geleidelijk is dit uitgegroeid tot een uitgebreide lijst met veel keuze waaruit je naar believen kan bestellen.

Biologisch plantgoed

Maar het belangrijkste aan de lijst is in mijn ogen het biologische poot- en plantgoed. Want dat is nog niet zo eenvoudig vast te krijgen. In een tuincentrum kan je in het voorjaar heel veel jong plantgoed krijgen, maar de kans dat je biologisch plantgoed gaat vinden is nihil. De oplossing is dan dat je gangbaar plantgoed gaat gebruiken, op zich niet slecht, maar het kan beter 🙂 .

Je kan via de lijst je zaden bestellen, deze kan je dan laten opsturen of afhalen, het plant- en pootgoed moet je sowieso afhalen. Het pootgoed eind februari, het plantgoed op (of rond) 1 mei, onze Kruidenverkoopdag. Plantgoed is heel teer en kan niet worden opgestuurd.

Op de site staat er over de meeste zaadsoorten uitgebreide informatie met foto, op het einde van de lijst staan er nog wat extra’s zoals lavameel en -gruis en smeerwortel.

Meer info?

Je kan alle info vinden op de website, bestellen kan nog tot in februari. Je hebt dus nog een zee van tijd om je teeltplanning op te maken. Ik vind de donkere, koude dagen van januari hiervoor het meest geschikt!

Bestellijst biologische zaden, poot- en plantgoed: Alle informatie.

Informatie over de zaden vind je op de website van Yggdrasil

 

De zadenlijst vind je ook online, een lijst om te bestelen kan je afhalen en invullen, waarna je deze doormailt.

 

Van de meeste zaadsoorten staat er ook extra informatie online, met teeltbeschrijving, foto …

 

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.