Eigen Activiteiten!

Lezing over Kruiden

Lezing over Kruiden

Doordat ik het de afgelopen weken zo druk heb gehad met verschillende permacultuurinitiatieven (hierover volgt zondag meer) zou ik bijna vergeten om onze eigen activiteiten aan te kondigen. Alhoewel we dit jaar voor een rustiger jaar gingen, wordt er toch weer van alles georganiseerd op Yggdrasil.

De lezingen lopen al sinds november, de laatste voor deze winter vindt plaats over enkele weken.

Lezing over Kruiden

Over kruiden zijn al ontelbaar veel boeken geschreven: hoe u ze kunt gebruiken in de keuken, welke zalfjes j er mee kunt bereiden, hoe u ze moet kweken, … Maar waar je heel weinig informatie over vindt, maar wat wel heel belangrijk is in de natuurlijke moestuin, is het nut in de tuin zelf.

Kruiden hebben immers speciale geuren, bevatten allerlei speciale stoffen die wel eens nuttig kunnen zijn om plagen te misleiden, bodems te zuiveren of andere planten te stimuleren om te groeien.

Nieuwsgierig? Kom dan zeker langs op de laatste lezing, de toegang is gratis!

Rondleidingen

Heel regelmatig krijgen wij van mensen de vraag om onze tuin te mogen bezichtigen. Wij kunnen niet aan deze vragen voldoen, omdat we anders elke dag rondleidingen moeten geven en dan heb ik geen tijd meer om iets te schrijven voor mijn blog en nieuwsbrief :-). Daarom geven wij minstens 4x per jaar een rondleiding waarvoor iedereen zich kan inschrijven.

Omdat er ook zo gigantisch veel te vertellen valt, doen wij thematische rondleidingen. Het onderwerp is aangepast aan het seizoen, meer informatie kan je hier lezen: Rondleidingen op Yggdrasil.

Kleine waarschuwing! Onze rondleidingen zitten altijd snel vol, als je er wilt bij zijn, dan kunt u zich best haasten met inschrijven :-).

Snoeicursus Kleinfruit

Min vader is specialist kleinfruit snoeien en vindt het heel plezant om zijn kennis te delen. Hij staat er dan ook op dat we elk jaar een cursus ‘Kleinfruit snoeien’ organiseren.

We bekijken hoe u best aalbessen, frambozen en braambessen kunt snoeien, omdat we u dit heel goed willen aanleren zijn er slechts een klein aantal cursisten toegelaten. Wilt u ook eindelijk eens een fatsoenlijke opbrengst aan uw struik hebben in de zomer?

Kom dan langs op onze snoeicursus in begin maart: Snoeicursus Kleinfruit.

Andere activiteiten

Hierboven staan de eerstvolgende activiteiten, verder op het seizoen is er nog veel meer. Momenteel staan er al enkele op de website, de komende weken wordt de lijst nog aangevuld.

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.