Een belangrijk voordeel van een Natuurlijke Moestuin: tijdbesparing

Een belangrijk voordeel van een Natuurlijke Moestuin: tijdsbesparing!

Een belangrijk voordeel van een Natuurlijke Moestuin: tijdsbesparing!

Veel mensen beginnen aan een moestuin als ontspanning, een manier om hun gedachten te verzetten van een drukke werkweek. Zolang het werk in een tuin doenbaar en onder controle blijft, is tuinieren ook ontspannend.

Wanneer het werk de overhand neemt en er echt heel veel tijd in de moestuin kruipt, haken veel mensen af of verdwijnt het plezier van het tuinieren en wordt het een vervelende opdracht.

Voordeel van Natuurlijke Moestuin

Laten we eerlijk zijn, niemand trekt graag onkruid uit. Het mag nog zo ontspannend zijn, na de derde keer een hele dag wieden in evenveel weken vraag je je toch af waar je eigenlijk mee bezig bent.

Het is ook niet dat je veel te veel tijd hebt. Je kinderen vragen ook aandacht, zijn ziek of maken onderling ruzie waardoor je niet kunt verder werken. Op het werk loop alles in de soep waardoor je overuren moet doen en uw vrouw/man is ziek zodat je zelf moet gaan winkelen, kuisen, strijken, wassen, koken, ….

Het kan soms teveel worden zodat je niet de tijd en fut hebt om de nodige tijd in de tuin door te brengen waardoor deze verwildert en het werk zich verder opstapelt.

Een groot voordeel van een natuurlijke moestuin is dat u werkt met de natuur zodat zij een deel van het werk overneemt.

Het constante gevecht tegen onkruid, tegen plagen en ziekten en het bijmesten met meststoffen verdwijnt indien u uw tuin op de juiste manier opzet en onderhoudt.

Door gebruik te maken van constante bodembedekking wordt de onkruiddruk enorm verminderd wat al een immense tijdsbesparing is ten opzichte van een gewone moestuin.

Door gebruik te maken van compost verrijkt u de grond waardoor u geen extra meststoffen moet toevoegen. Door de grote hoeveelheid organisch materiaal (compost) en de constante bodembedekking stimuleert u uw bodemleven.

Dit bodemleven zorgt dat slechte bacteriën en schimmels onder controle blijven en er (bijna) geen ziekten en plagen voorkomen in uw moestuin.

De compost geeft geleidelijk voedingsstoffen af aan de planten zodat deze gelijkmatiger groeien en sterker zijn.

Doordat u niet meer op uw grond loopt maar met paden en bedden werkt, moet u ook niet meer elk voorjaar naar buiten met de spitvork. De bodemorganismen bewerken de grond veel beter dan u en u blijft een bezoek aan de osteopaat bespaard (dubbel zoveel tijd uitgespaard ;-)).

Eens uw natuurlijke moestuin op de sporen staat, bespaart u enorm veel tijd en vraagt u zich af waarom het vroeger zoveel moeite kostte om dezelfde oppervlakte te onderhouden.

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.