De Tijd van Snoeien Komt Steeds Dichter

Of u wel moet snoeien in uw tuin is voer voor veel discussie, hier heb ik vroeger al eens over geschreven. Ik ben ervan overtuigd dat snoeien in sommige gevallen simpelweg noodzakelijk is, zeker indien het gaat over kleinfruit. Door te snoeien kunt u dezelfde struik tientallen jaren productief houden en verjongen, terwijl hij zonder snoei na een 10-tal jaren versleten is.

Vorig jaar heb ik hierover een video gemaakt, de kwaliteit was toen niet echt om over naar huis te schrijven. Binnenkort ga ik dit opnieuw proberen, dan hopelijk met een beter resultaat 😀 . Voor degene die geïnteresseerd is, hieronder kunt u de video bekijken:

 

Mijn vader geeft de uitleg in de video, heeft u deze liever uitgeschreven en volledig, dan kunt u deze hier terugvinden: De 5 principes voor het snoeien van Rode Aalbessen.

Nieuwe video’s

Ik heb gemerkt dat heel veel mensen die met (natuurlijk) tuinieren bezig zijn, ook veel kleinfruit hebben. De kennis over het snoeien is echter dikwijls beperkt. Het staat wel in een heel goed boekje perfect uitgelegd, maar dat is toch niet hetzelfde als het zien gebeuren in de praktijk.

Daarom gaan we proberen om van verschillende soorten kleinfruit snoeivideo’s te maken deze winter.

Als het lukt zullen er verschillende verschijnen op deze blog. Blijft het muisstil de komende maanden, dan zal het niet gelukt zijn 🙂 . Vingers kruisen dus!

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Liesbeth Stoker says:

    Hai Frank, op zich is de film helder genoeg, maar het is vooral jammer dat er een stukje ontbreekt. Dank voor het delen!

    • immy says:

      Dag Liesbeth, het ontbrekende deel is heel goed uitgelegd in de tekst van ‘De 5 principes van het snoeien van Rode Aalbessen’, die ge kunt aanklikken. Het is wel bondig. Als ge nog méér uitleg nodig hebt, staat er meer in de tekst via de link ‘goed boekje perfect uitgelegd’. Hierin geeft Frank mooi aan, wat nodig is om het snoeien van de rode aalbes te proberen en onder de knie te krijgen. Ik vond het althans heel behulpzaam om beide teksten gelezen te hebben en dan aan de slag te gaan.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.