Winterlezingen op Yggdrasil: Een Divers Aanbod!

[mashshare]

Winterlezingen op Yggdrasil: Een Divers Aanbod!

In de winter wordt het rustiger in de tuin en hebben we tijd om na te denken over het seizoen dat gepasseerd is en het seizoen dat gaat komen.

Uiteraard zijn er dingen mislukt en gelukt, maar dikwijls heb je ook dingen gehoord en gezien van medetuiniers, of ben je gewoon geïnteresseerd in tuinieren en altijd op zoek naar informatie en andere manieren om te tuinieren.

En het mag misschien ook slechts zijdelings met tuinieren te maken hebben, want uiteindelijk straalt je manier van tuinieren uit over de rest van je leven. Dingen zoals composttoiletten, waterzuivering en natuurlijk imkeren zijn nauw verbonden met natuurlijk tuinieren. Meer informatie over deze onderwerpen kan je nieuwe inzichten en methodes geven om aan de slag te gaan in je eigen tuin.

Voor al het voorgaande en meer organiseren we ook dit jaar in de winter terug een hele reeks lezingen. De onderwerpen staan hieronder opgelijst, de eerste begint binnenkort, de laatste is pas voor het einde van de winter gepland.

Wacht echter niet te lang met inschrijven, de plaatsen zijn beperkt en sommige onderwerpen kunnen altijd op veel interesse rekenen!

Nieuwigheidje

Om je te stimuleren om meer dan één lezing te volgen, kan je op het einde van de reeks winterlezingen in de prijzen vallen.

Ik vind het belangrijk om kennis over permacultuur en tuinieren te verspreiden, daarom krijg je op de laatste lezing een prijs wanneer je 4 of meer lezingen hebt bijgewoond.

Er zullen een hele hoop prijzen voorzien worden zoals boeken, planten, brochures, tuinmateriaal en zaden waaruit iedereen mag kiezen. Wie de meeste lezingen heeft bijgewoond, mag eerst zijn keuze maken.

Je moet dan wel aanwezig zijn op de laatste lezing, dan worden de prijzen verdeeld!

Welke lezingen?

Er zijn in totaal 8 lezingen gepland dit winterseizoen. Bekijk rustig welke onderwerpen je allemaal interesseren, ik heb geprobeerd een divers aanbod samen te stellen met toch altijd een link naar permacultuur en/of de tuin:

 • Kringlooptuinieren met hulp van een composttoilet
 • Fermenteren
 • De bodem, basis van de moestuin
 • Natuurlijke waterzuivering in je eigen tuin
 • Natuurlijk imkeren
 • Kweken van paddestoelen
 • Permacultuur in de moestuin
 • Gebruik van kruiden uit de moestuin

Je kan al deze lezingen bekijken: Overzicht lezingen 2016 – 2017

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Beste Frank
  Ik woon in het noorden van nederland.
  Kan na een lezing de tekst niet worden gedownload
  mvrgr

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.