Wil Je Permacultuur Helpen Verspreiden?

[mashshare]

Wil Je Permacultuur Helpen Verspreiden?

Zoals ik al eerder geschreven heb, zijn we al geruime tijd bezig met een opleiding voor lesgevers. Dit omdat we veel vragen krijgen voor rondleidingen, lezingen, voordrachten op scholen, begeleiding van buurtmoestuinen en ga zo maar verder.

Mijn ouders zijn aan het afbouwen en doen geen activiteiten meer op verplaatsing. Ikzelf heb er simpelweg geen tijd voor, al moet ik toegeven dat het ook niet echt mijn ding is, lezingen en voordrachten geven 🙂 .

Maar uiteraard wil ik graag de kennis en ervaring van Yggdrasil blijven uitdragen, en zeker ook permacultuur en natuurlijk tuinieren verspreiden onder de geïnteresseerde tuiniers. De lesgeversopleiding is een ideaal instrument hiervoor.

Erkend centrum naschoolse vorming

Een intensief jaar, met veel lesuren, zowel in de praktijk als theoretisch, zorgen ervoor dat de cursisten meer dan klaar zijn om informatie over permacultuur en natuurlijk tuinieren te verspreiden. De combinatie van de eigen achtergrond en ervaring, samen met de kennis van Yggdrasil, geeft een ideale mix.

Ondertussen zijn we door het ministerie ook erkend als vormingscentrum, waardoor onze cursisten ook officieel erkende lesgevers zijn, wat allerlei voordelen heeft.

Zelf een lezing organiseren?

De laatste jaren hebben we de boot telkens afgehouden, maar vanaf nu gaan we proberen om op zoveel mogelijk vragen in te gaan. Uiteraard is niet alles mogelijk, maar doordat er vanaf het najaar de komende jaren verschillende lesgevers gaan bijkomen, zal het steeds gemakkelijker worden om over heel Vlaanderen cursussen, lessen op scholen, opleidingen, lezingen en moestuinbegeleiding te geven.

Wil je met je vereniging, groep tuiniers, plaatselijke transitiebeweging of samentuin een intro hebben over permacultuur, begeleiding krijgen of gevorderde informatie horen over natuurlijk tuinieren, dan kan je bij ons terecht.

Maar het stopt niet bij theoretische permacultuur!

Ook rondleidingen over een specifiek thema op Yggdrasil, lezingen over kruiden, composttoilet, eetbare planten … behoren tot de mogelijkheden.

Contact

Interesse in een lesgever? Extra vragen? Wil je een aanvraag voor een lezing, rondleiding, workshop of projectbegeleiding doen?

Eén adres: lezingen@natuurlijkemoestuin.be

Ken je mensen in je omgeving, medetuiniers of vrienden die geïnteresseerd zijn in permacultuur en alles errond? Zeg het voort 🙂 , je zou me een grote dienst bewijzen 🙂 .

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Belia says

    Hoi Frank, duidelijk verhaal.
    Vraagje: je schrijft dit met Vlaanderen als doelgebied. Ik woon zelf in Nederland (Veluwe) en vermoed dat je veel Nederlandse volgers hebt. Zijn er ook lezingen etc etc in Nederland mogelijk? M.a.w. heb je ook lesgevers uit NL opgeleid?

    Groet! Belia

  2. Donners says

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.