Wil Je Eens Komen Kijken op Yggdrasil?

[mashshare]

Wil Je Eens Komen Kijken op Yggdrasil?

Afgelopen zaterdag was het weer zover: de 2de thematische rondleiding van het jaar! Deze rondleiding was naar goede gewoonte heel snel volzet en ondanks het slechte weer was bijna iedereen komen opdagen.

Door de vele enthousiaste vragen is de rondleiding ook een stuk uitgelopen, maar dat is alleen maar goed: hoe meer interesse voor natuurlijk tuinieren, hoe beter!

Het is altijd een plezier om zo’n groep enthousiaste mensen te ontvangen en spijtig genoeg konden we dit niet vaker doen door allerlei andere activiteiten die onze tijd opslorpten.

Heel enthousiaste reacties

Omdat er heel het jaar door mensen vragen om eens langs te komen, hebben we 4 jaar geleden besloten om in plaats van 1 jaarlijkse rondleiding er 4 te voorzien. Zo hebben we nu in elk seizoen een rondleiding die een ander thema (energie, permacultuur, groenten kweken, ontwerpen) behandelt.

We merken dat veel mensen zo meerdere keren langskomen, omdat het verschil in uitzicht van de tuin heel groot is tussen de verschillende seizoenen. Ook hebben de rondleidingen altijd een ander onderwerp, waardoor het interessant blijft omdat je telkens andere dingen leert en ziet.

Op het einde van de rondleidingen is iedereen ook heel lovend, geïnspireerd en klaar om er zelf thuis tegenaan te gaan. We nemen ook de tijd om na de rondleiding bij een drankje en een koekje nog even na te praten, vragen te beantwoorden en eventueel te helpen bij problemen die mensen in de eigen tuin hebben.

Te weinig

Na elke rondleiding maak ik mij de bedenking dat 4 rondleidingen per jaar toch eigenlijk te weinig is. Bovendien zijn deze dan ook nog eens altijd op een zaterdag, wat het voor mensen die in het weekend werken onmogelijk maakt om ons project eens te bezoeken.

Via de lesgeversopleiding zijn we al aan het werken aan een oplossing voor het geven van extra lezingen en begeleiding, maar ineens hebben we zo ook iemand opgeleid die kan mee inspringen om rondleidingen te geven.

Zo kunnen we ons aanbod gevoelig uitbreiden en is het veel gemakkelijker om een datum te vinden waarop rondleidingen mogelijk zijn!

Veel vaker

Over iets lezen en erover discussiëren op internet is totaal anders dan het met uw ogen zien en het kunnen aanraken en ruiken. Veel dingen worden duidelijk als je ze in levende lijve ziet en uitgelegd krijgt en er bovendien nog extra vragen over kan stellen!

Daarom hebben we extra moeite gedaan om meer rondleidingen te kunnen geven, zodat jij veel eenvoudiger en sneller kan langskomen met de plaatselijke tuinders, moestuinvereniging of vrienden om eens te kijken wat er allemaal mogelijk is.

In principe is het (bijna) alle dagen mogelijk om een rondleiding aan te vragen, je kan best gewoon contact opnemen: yggdra@telenet.be. Daarna kan er verder afgesproken worden.

Duur: ongeveer 2 uur

Een rondleiding kost 110 euro (incl. btw). Hiervoor krijgt u een rondleiding van ongeveer 2 uur, over een onderwerp van uw keuze. De rondleiding kan gaan over permacultuur, een inleiding over groenten kweken, over kruidenteelt in de moestuin, over het ontwerp van de moestuin, … Er zijn vele mogelijkheden!

Na de rondleiding voorzien we een drankje en een hapje en de mogelijkheid om nog even na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Aan een rondleiding kunnen er maximaal 25 personen deelnemen, grotere groepen kunnen opgesplitst worden zodat er 2 rondleidingen tegelijkertijd doorgaan.

Als je interesse hebt, kan ik het je zeker aanraden om eens te komen kijken hoe wij te werk gaan en wat er allemaal mogelijk is als je permacultuur toepast.

Wat ook veel mensen doen is twijfelende of ongelovige mede-tuinders meenemen in een poging om ze te overtuigen. En ik moet toegeven dat dat een goede strategie is 😉 .

Misschien tot binnenkort op een rondleiding!

Meer info: yggdra@telenet.be

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Geert says:

    Hallo Frank,
    Ik heb een klein vraagje met betrekking tot de prijs van € 110,00, is dat de prijs van de rondleiding ongeacht het aantal personen, of is dat ook de prijs per persoon.

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Groeten, Geert.

Trackbacks

  1. […] rondleidingen over een specifiek thema op Yggdrasil, lezingen over kruiden, composttoilet, eetbare planten … behoren tot de […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.