Wat Is er de Komende Weken Te Doen Bij Yggdrasil?

Wat Is er de Komende Weken Te Doen Bij Yggdrasil?

De winter is al goed gevorderd, wat ineens ook betekent dat de meeste van onze activiteiten achter de rug zijn. De winterlezingen zijn zo goed als gedaan, de zadenverkoop loopt ook op zijn laatste benen. Stilaan beginnen we onze aandacht op het voorjaar te richten en op de drukte van mei en juni, met alle plant- en zaaiwerk 🙂 .

Maar eerst nog even kort overlopen waarvoor je de komende weken bij Yggdrasil terecht kan!

Snoeicursus

Deze cursus gaat over het snoeien van bessenstruiken, in hoofdzaak frambozen, rode bes, braambes. Omdat bijna elke fruitsoort een andere snoeitechniek vereist, concentreren we ons in deze cursus op het snoeien van deze soorten zodat u niet van elke snoeimethode een beetje kent, maar wel dat u deze soorten perfect kan snoeien.

Door de juiste snoei toe te passen op je fruitstruiken, kan je elk jaar een mooie opbrengst verwachten zonder je planten uit te putten. Sterker nog, je verjongt je planten continu waardoor je fruitstruiken gerust 15 jaar of ouder kunnen worden.

De cursus gaat door op 2 maart, er zijn nog enkele plaatsen (3) vrij! Interesse? Alle info alsook bonus bij inschrijven vind je hier: Snoeicursus.

Lezing ‘Bemesten en bestrijden in een natuurlijke tuin’

Bemesten en bestrijden heeft een vaste plaats in elk soort moestuin, behalve in een natuurlijke moestuin. Hoe kan dat? Hoe kan je groenten blijven kweken zonder het gebruik van meststof? Hoe krijg je je planten zo sterk dat ze geen last hebben van plagen en ziektes en jij je sproeimiddelen in de kast kan laten staan?

Natuurlijk tuinieren is een manier van werken waarbij alles vast hangt aan elkaar, we bekijken een heel spectrum aan maatregelen en manieren om beide werkwijzen uit je tuin te bannen!

Het is de laatste lezing uit de reeks winterlezingen van dit jaar. Het onderwerp is wat ongewoon voor natuurlijk tuinieren, maar het is wel een onderwerp waar veel misverstanden en verkeerde opvattingen over bestaan. Tijd om deze aan te pakken! Heb jij ook vragen over bemesten en bestrijden in je natuurlijke moestuin?

Kom ze stellen op de lezing op 15 maart, er zijn nog enkele plaatsen (7) beschikbaar: Lezing ‘Bemesten en bestrijden’ 

Rondleiding

Het goede weer van de afgelopen dagen heeft bij menig tuinier kriebels veroorzaakt 🙂 . Wil je graag je tuin opnieuw inrichten, start je met tuinieren of wil je meer leren over het ontwerpen volgens de principes van permacultuur? Dan kan je best eens langskomen bij Yggdrasil voor een begeleide rondleiding!

In de maand maart ga je echter geen tuin bezoeken omwille van de planten. Daar zijn natuurlijk al de voorjaarsbloeiers maar in zijn geheel staat de tuin er meestal nog erg kaal bij.

Toch is er op dat moment al heel wat te vertellen en te zien in verband met de structuur van de tuin. We hebben het hierbij dan over de grote structuur als vertrekpunt. Daarna laten we onze blik steeds meer naar details gaan. Het gaat hierbij om de tuin in zijn geheel, met zijn vele facetten en mogelijkheden. Het gaat er hem vooral om wat je waar kan voorzien en waarom. Hierbij hoort ook welke planten je met diverse doeleinden kan aanplanten.

Alle informatie over de rondleiding van 16 maart vind je hier: Rondleiding ‘Opbouw en structuur van onze permacultuurtuin’

Zadenverkoop

De zadenverkoop is tot nu toe een enorm succes geweest. Heb je nog niets besteld voor het komende seizoen, dan heb je nog enkele dagen de tijd om je voorraad in te slaan 🙂 . De zadenverkoop eindigt eind februari. De bestellijst en informatie over de verschillende groenten kan je op onze website vinden: Zadenverkoop.

Een belangrijk onderdeel van deze lijst is het pootgoed en het plantgoed. Biologisch plantgoed is niet zo gemakkelijk te vinden. Je kan dit samen met je zaden bestellen, het plantgoed is dan op te halen op 1 mei tijdens onze kruidenverkoopdag.

Alle informatie hierover vind je hier: Zadenverkoop, maar aarzel niet te lang meer, de actie loopt op zijn einde 🙂 !

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.