Wat Heeft Het Voorjaar Voor Ons in Petto?

Wat Heeft Het Voorjaar Voor Ons in Petto?

De rustperiode rond de jaarwisseling heeft dit jaar iets langer geduurd dan voorzien, tijd dus om terug actief te worden 🙂 . En op welke manier kan je beter starten dan met het overlopen van de komenden activiteiten!

Elk jaar tijdens het plannen zeggen we onder elkaar dat we dit jaar iets minder gaan doen, maar uiteindelijk, als je alles samen neemt, is er toch weer veel te doen. Hieronder zet ik eens alles mooi samen, zodat het duidelijk wordt waarvoor je de komende maanden bij Yggdrasil terecht kan. Een overzicht dus!

Winterlezingen

Uiteraard zijn er nog enkele lezingen in het kader van onze winterlezingen. De eerstvolgende lezing is nu vrijdag en wordt gegeven door Esmeralda Borgo. Door haar job bij Bioforum heeft zij veel ervaring in de biosector en is zij ook perfect geplaatst om de mythes die de ronde doen over bio te ontkrachten.

Want er wordt vaak met wetenschappelijke bewijzen en artikels gezwaaid wanneer men vertelt dat bio niet rendabel of beter is dan gangbaar. Maar is dat ook effectief zo? Esmeralda komt ons er alles over vertellen: Biologische landbouw – milieuvriendelijke of niet?

Daarna zijn er nog lezingen door Kurt (Schijnbare Chaos) en mijzelf (Alles over mulchen), beiden aanraders als je aan de slag wilt in je tuin.

Snoeicursus

Kleinfruit is iets wat bijna iedereen in de tuin heeft staan, want er is bijna geen groter plezier dan bessen rechtstreeks van de struik te eten. Zonder snoeien komen er uiteraard ook veel bessen aan je struiken, maar wat bijna niemand weet is dat je door te snoeien niet alleen je opbrengst gevoelig verhoogt, maar ook je struiken verjongt.

Door de juiste snoei kan je de levensduur van je struiken met tientallen jaren verlengen en heb je een grotere opbrengst! Geïnteresseerd? Alle info vind je hier: Snoeicursus Kleinfruit.

Tweedaagse ‘Voedsel kweken’

Een cursus die al meer dan 15 jaar wordt gegeven is de tweedaagse cursus ‘Voedsel Kweken’. Het is een intensieve cursus waarin je in een sneltreintempo de zaken leert die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan in je moestuin. We bekijken het belang van de bodem, hoe je permacultuur vertaalt naar een praktische kennis die je dagelijks kan gebruiken in je moestuin, we bekijken het belang van randen … Maar ook de praktijk is voorzien: we dekken af, mulchen, leggen bedden aan, zaaien en planten en nog veel meer.

Twee dagen die bomvol kennis en leerstof zitten maar die je snel klaarstomen voor het komende seizoen in je eigen tuin: Tweedaagse ‘Voedsel kweken’

Rondleidingen

Weet je nog niet goed wat natuurlijk tuinieren is en wat je jezelf erbij moet voorstellen? Wil je eerst eens zien hoe het allemaal te werk gaat en of het wel werkt?

Rond elke wisseling van de seizoenen zijn er rondleidingen bij Yggdrasil. Deze worden gegeven door diverse lesgevers, maar ik en mijn ouders zijn er altijd bij voor een babbeltje en vragenuurtje na de rondleiding 🙂 . De data en onderwerpen voor deze rondleidingen vind je hier: Rondleidingen bij Yggdrasil.

Kruidenverkoopdag

Een dag die een beetje uitgegroeid is tot onze officieuze opendeurdag. Wij kweken een heleboel kruiden op die afkomstig zijn uit onze eigen tuin. Daarnaast stekken we zelf vele soorten kleinfruit en verkopen we biologisch poot- en plantgoed en zaden. Deze laatste kan je overigens nog altijd bestellen.

Vorig jaar zijn we ook begonnen met gratis rondleidingen op deze dag. De rondleidingen worden gegeven door een kruidenexpert en staan uiteraard ook in het kader van kruiden. Heb je interesse om op deze dag langs te komen en/of een rondleiding te volgen? Alle informatie vind je hier: Kruidenverkoopdag.

Kruidenworkshops

Deze workshop geven we al verschillende jaren aan onze cursisten, met telkens veel bijval en positieve reacties. Het is een workshop waarin je leert hoe je kruiden moet verzorgen en hoe je ze kan vermeerderen, verjongen … Ook leer je extra zaken over je snoeischaar, over het stekken van kleinfruit …

De workshop is gratis en duurt een volledige dag. Normaal zijn er 3 verschillende dagen waarop deze workshop doorgaat, de exacte dagen en uren verschijnen nog, deze zijn een beetje afhankelijk van het weer. Daarom kan ik deze nu nog niet weergeven, maar als je geïnteresseerd bent, hou de blog dan goed in het oog 🙂 !

Het is de moeite

Het voorjaar zit dan toch weer goed vol, waarschijnlijk komen er zelfs nog enkele extra activiteiten bij in het begin van de zomer. Ik ben er zeker van dat er interessante zaken tussen zitten voor iedereen!

Ik hoop je dan ook in de loop van de komende maanden ergens te verwelkomen, hetzij op een rondleiding, een lezing, de kruidenverkoopdag of een andere activiteit 🙂 .

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.