Toekomstige activiteiten: Rondleiding, Workshops, …

Toekomstige activiteiten: Rondleiding, Workshops, ...

Toekomstige activiteiten: Rondleiding, Workshops, …

Ik ben in augustus vorig jaar in het project van mijn ouders gestapt. Zij waren al een tijdje aan het uitbollen omdat het werk hun teveel werd en ze toch nog wat plezier wouden hebben in de tuin en niet enkel werk.

Ik had gepland om van 2013 een overgangsjaar te maken waarin ik mijn biologische hoevewinkel en het volledige domein op orde zou brengen, om dan vanaf 2014 geleidelijk aan workshops, lezingen, cursussen, … te organiseren.

Maar door het succes van de winkel en de vele vragen naar workshops, rondleidingen en cursussen heb ik beslist om dit jaar toch al verschillende activiteiten te organiseren. Enkele lagen al vast, verschillende zijn erbij gekomen.

1. Rondleiding over Voedsel Kweken

Omdat veel mensen interesse hebben in een rondleiding, maar wij niet de tijd hebben om individuele rondleidingen te geven, organiseren we een 4-tal rondleidingen over verschillende thema’s. In maart was er de rondleiding met als thema ‘Structuur in de tuin’, 22 juni is er een rondleiding met als thema ‘Voedsel Kweken’.

Indien u graag ook komt, wacht niet te lang, de rondleiding heeft een maximum van 25 personen en is al meer dan half bezet.

Meer info + inschrijven: Lente Rondleiding

2. Workshop Composteren

De composthoop is in mijn ogen het hart van de natuurlijke tuin en vormt een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de bodem. Uiteindelijk is het niet zo moeilijk om compost te maken, toch krijg ik regelmatig vragen en bemerkingen van mensen die problemen hebben met hun compost.

Er zijn enkele basisprincipes die u moet respecteren, de rest volgt dan min of meer vanzelf.

Voor een dag met een kleine theoretische inleiding en een grote brok praktijk (vooral met het bakken-systeem) kunt u bij ons terecht.

Meer informatie: Workshop composteren

3. Zelfpluktuin

De zelfpluktuin is dit jaar goed onderhouden en gesnoeid. En dit merk je! De struiken hangen vol bessen, de fruitbomen vol met fruit. Door het koude weer zijn er enkel nog maar kruiden klaar om te oogsten, maar door de recente zonneschijn beginnen de bessen volop te verkleuren.

Wilt u binnen enkele weken enkele kilo’s fruit komen plukken voor confituur of om op te eten? Dat kan!

Meer informatie: Onze Zelfpluktuin

4. Workshop Kruidenspiraal

Iets wat veel mensen willen hebben in de tuin, maar waarvan ze totaal niet weten hoe eraan te beginnen. Er is zeer veel vraag naar zo’n workshop en het probleem is dat er veel spiralen verkeerd worden aangelegd.

Daarom hebben we besloten om terug cursussen te geven over het aanleggen van zo’n spiraal. De cursus bestaat uit een beetje theorie en dan worden de handen uit de mouwen gestoken en legt u zelf een volledige kruidenspiraal aan (van start tot finish).

Inschrijven? Meer informatie: Workshop Kruidenspiraal

5. Jaarcursus Voedsel Kweken

Oorspronkelijk waren we niet van plan om er nog 1 te organiseren maar de vraag van de mensen en het plezier van het lesgeven is zo groot dat we er nog een extra jaartje voor gaan.

De cursus is heel uitgebreid en spreidt zich over een volledig jaar zodat u in alle seizoenen in de tuin werkt en leert wat er dan moet gebeuren.

Inschrijven? Haast u dan want de plaatsen zijn beperkt en er zijn er al enkele weg.

Meer informatie: Jaarcursus Voedsel Kweken

 

Hebt u nog onderwerpen waarover u graag eens een uitgebreide uitleg zou horen, of activiteiten die u eens zou willen voorgedaan zien? Laat het hieronder weten en misschien komt er dan later een workshop, lezing of cursus over!


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.