1 mei = Kruidenverkoopdag

Yggdrasil Traditie: 1 Mei is KruidenVerkoopdag!

Tradities zijn er om in ere te houden, en een van de Yggdrasil-tradities is de Kruidenverkoopdag op 1 mei. Elk jaar wordt het drukker en drukker, voor dit jaar hebben we nog meer ingepot dan andere jaren, dus we zijn goed voorzien 🙂 .

Dit jaar is het vroeg warm geworden dus de keuze is heel uitgebreid. Tot het assortiment behoren de klassieke kruiden maar ook minder gekende kruiden, eetbare bloemen, doorlevende groenten en een aantal bessenstruiken. Het gaat vooral om planten die thuishoren in een zelfvoorzienende en dus eetbare tuin. Hiertoe behoren uiteraard ook medicinale kruiden.

Alles uit de eigen tuin

Alle kruiden komen uit onze eigen tuin, wij potten spontaan uitgezaaide kruiden op, splitsen en stekken zelf tijdens verschillende workshops doorheen de winter en de vroege lente … Alles is dus volledig biologisch opgekweekt, zonder bemesting en bestrijdingsmiddelen.

Verder zal er ook biologisch plantgoed te koop zijn van kolen, tomaten, paprika’s, sla, …. Ook dit aanbod is in de loop van de jaren sterk uitgebreid, je kan er alle courante soorten groenten vinden met enkele speciale extra’s ertussen. Ik denk dan aan meloenen, romanesco of rode koolrabi.

Ook een (beperkt) aanbod van biologische zaden van De Bolster is verkrijgbaar.

De Kruidenverkoopdag begint op 1 mei om 10u en loopt door tot 17u ’s avonds. De tuin is vrij te bezichtigen, u kunt door de groenten, kruiden en het kleinfruit struinen, wij zijn aanwezig en staan ter uwer beschikking 🙂 .

U kunt al uw vragen op ons afvuren, als we kunnen zullen we ze beantwoorden!

Soort van Opendeur

De Kruidenverkoopdag is ondertussen een soort van opendeurdag geworden. Je kan de tuin vrij bezichtigen, iets wat anders niet mogelijk is. Er zijn doorheen de tuin banken om te rusten en rond te kijken, er is ondertussen al veel te zien zodat je gerust je tijd ervoor kan nemen.

Na het vele praten en rondkijken kan je wel eens dorst krijgen, maar ook hier hebben we aan gedacht 🙂 . Er is de hele dag door voldoende soorten drank te krijgen zodat je niet met een droge keel naar huis moet gaan.

Heb je vrienden, buren, collega’s … die geïnteresseerd zijn? Vertel ze zeker over deze Kruidendag! Zij (en ik 🙂 ) zullen je dankbaar zijn!

Kruidenverkoopdag op 1 Mei

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.