Mulchen in het Najaar: Geen Sinecure!

Mulchen in het Najaar: Geen Sinecure!

Mulchen is in mijn ogen ongeveer het belangrijkste wat je kan doen in de tuin. Het zorgt dat onkruid achterwege blijft, het helpt bij het afschrikken van plaaginsecten, het biedt schuilplaats voor natuurlijke vijanden, het is voedsel voor het bodemleven … Je begrijpt wel wat ik bedoel 🙂 . En ik vermoed dat je ook al wel weet dat mulchen een cruciaal onderdeel is van natuurlijk tuinieren. Maar dat is allemaal theorie! Hoe moet je nu in de praktijk aan de slag? Hoe dik moet je mulchen? Welk materiaal?

Sommige antwoorden vindt je hieronder in de video. Opgelet, het gaat enkel over mulchen in het najaar.

Video

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Dittie Zoet says

  Hallo Frank,
  Ik heb dit jaar veel hooi gebruikt als mulch, maar tot mijn schrik zag ik overal grassprieten opkomen. En dat is veel werk om uit te trekken.
  Het was hooi van een hooiopper .

 2. Bertus Niezing says

  Met een vork het hooi optillen en weer over het opgekomen gras leggen. Dan verdwijnt het gras vanzelf en dan de laag eventueel wat dikker maken.

 3. Carine Melotte says

  Een héél verhelderende toelichting over het mulchen,het heeft zovele voordelen. Wat betreft onkruid, heb ik helaas veel last van zevenblad dat onvermoeibaar overal door groeit, zelfs in mijn verhoogde bakken, die ik dacht zó onkruid vrij te krijgen. Toch maar weer aan de slag met die mulch!

 4. Joris Van Herrewegen says

  Frank
  Ik heb een vraag. Ik heb al enkel smeerwortelplanten staan maar zou er graag willen bijkweken. Wanneer is dat het beste moment om dat te doen?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.