Lezingen, Workshops en Rondleidingen op Yggdrasil

[mashshare]

Lezingen, Workshops en Rondleidingen op Yggdrasil

Dit jaar hebben we op Yggdrasil ervoor gekozen om onze activiteiten zoveel mogelijk in de rustige periode van het tuindersjaar te plannen. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om langs te komen, en voor ons om het te organiseren 🙂 .

Het betekent ook wel dat we ondertussen al een heel deel lezingen achter de rug hebben, en stilaan het einde naderen van de winterlezingen. Er zijn er al 6 gegeven, telkens met een enthousiast publiek!

Maar uiteraard beperken onze activiteiten zich niet tot winterlezingen: Tijd voor een overzicht!

Winterlezingen

De eerstvolgende winterlezing gaat over het belang van eigen zaadteelt. Deze lezing wordt gegeven door Esmeralda Borgo. Zij geeft ook een lezing op de komende ‘Reclaim the Seeds‘ beurs in Lier, maar de primeur heeft plaats op Yggdrasil.

Daarna volgen nog een lezing over het gebruik van ‘wilde’ kruiden door Greet De Wandel, en een lezing over een zeer interessant onderwerp: de Oorsprong van onze gezondheid!

Hierover volgt later ongetwijfeld nog meer informatie 🙂 .

Bekijk meer informatie over de winterlezingen: Winterlezingen 2015 – 2016.

Snoeicursus

Ik heb het al bij veel mensen gemerkt: snoeien van kleinfruit lijkt gemakkelijk als je het leest in een boek, maar eens je met een snoeischaar voor je struik staat, valt het toch dik tegen.

Papa is een specialist in het snoeien van kleinfruit en legt dit met hart en ziel (en handen en voeten) uit tijdens de jaarlijkse snoeicursus kleinfruit.

Meer – theoretische – informatie vind je hier: Artikels over snoeien van kleinfruit, voor de praktijk moet je echt eens langskomen op Yggdrasil: Snoeicursus kleinfruit.

Rondleidingen

Naar jaarlijkse gewoonte zijn er vier rondleidingen op Yggdrasil, elk seizoen één.

Omdat een tuin constant verandert doorheen het jaar en omdat we zoveel te vertellen hebben, ontvangen we jou graag vier keer op één jaar :-).

Kijk wanneer je kan langskomen voor uitleg over ons project, permacultuur, natuurlijk tuinieren, … : Rondleidingen 2016.

Nog meer …

Er zijn uiteraard nog meer activiteiten dit jaar, maar voorlopig is dit voldoende. Later volgt er nog extra uitleg over cursussen, uitstappen, workshops, …

Tot binnenkort op een rondleiding, lezing of cursus 🙂 !

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.