Lezing: Bijen in de Moestuin (door Joeri Cortens)

Bijen zijn de laatste jaren niet meer weg te slaan uit het nieuws, spijtig genoeg meestal op een niet zo’n positieve manier. Er zijn grote problemen door het overmatig gebruik van pesticiden, maar dat is niet het enige probleem. Bijen vinden momenteel heel weinig voedsel, niet alleen omdat er nog weinig akkerranden zijn met bloemen, maar ook in onze eigen tuinen is het vaak een woestijn voor een bij.

Maar wij kunnen hier heel eenvoudig zelf heel veel aan doen!

Bijen in de moestuin

De volgende lezing in de reeks winterlezingen gaat over bijen. Niet over honingbijen en imkeren zoals de voorbije jaren, maar over solitaire bijen en het nut hiervan voor jouw moestuin. En uiteraard ook hoe je deze bijen in je tuin kan krijgen en houden, hoe je hiervoor voedsel en verblijf kan voorzien zodat ze jou uiteindelijk helpen bij het kweken van groenten en fruit.

Een win-win dus 🙂 .

De lesgever (Joeri Cortens) is iemand die heel vaak uitleg komt geven op radio en tv wanneer er een dierenexpert nodig is, ikzelf heb hem een tijd geleden al eens bezig gehoord op een lezing over honingbijen.

Hij kan heel gepassioneerd en boeiend vertellen en weet ongelooflijk veel over bijen, maar ook over vele andere aspecten van het dieren- en plantenleven. Het is een plezier om hem bezig te horen, en ongetwijfeld valt er ook heel veel bij te leren.

Hieronder kan je hem in actie zien:

Wil je Joeri Cortens ook horen spreken, dan kan je bij Yggdrasil terecht. Alle info vind je op de website: Bijen in de (moes)tuin.

Misschien tot binnenkort 🙂 !

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.