Leren Snoeien via Video’s?

Leren Snoeien via Video's?

Leren Snoeien via Video’s?

Ik ben nieuwsgierig ingesteld en heb al lang gemerkt dat leren niet stopt zodra je de schoolbanken verlaat. Het is zelfs veel gemakkelijker geworden om dingen te leren omdat ik nu over dingen kan lezen en leren die mij echt interesseren, op school was dat niet altijd het geval :-).

Maar ik heb gemerkt dat ik vooral leer door veel te lezen, terwijl er tegenwoordig verschillende manieren zijn zoals ook video’s en geluidsfragmenten.

Mijn blog concentreert zich tot nu toe vooral op tekst,maar omdat iedereen op een andere manier leert, en video’s bij veel mensen de favoriete manier zijn om te leren, heb ik een videocamera gekocht en al enkele keren gefilmd in de tuin.

Snoeien van Bessenstruiken

Omdat het nu het moment is om bessenstruiken te snoeien, was het evident om een video te maken over het snoeien van bessen. Mijn vader was – Chinese – vrijwilliger om een voorbeeld te snoeien met uitleg.

Er zitten nog wat foutjes in, de overgangen zijn nog niet allemaal goed, het geluid moet in het vervolg ook beter, maar het is een start hé :-).

De video kan je hieronder bekijken:

Vond u het interessant? Moet u zelf nog aan de slag in uw tuin met uw bessenstruiken, bramen of frambozen? Kijk dan snel naar onze workshops over snoeien!

U krijgt een uitgebreide uitleg en begeleiding bij het snoeien zodat u zelf thuis ook goed aan de slag kan: Workshops snoeien. (Er zijn nog maar enkele plaatsen voor de eerste workshop, twijfel dus niet te lang :-))

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Super goed, zo’n film is heel instructief. Nu nog beter geluid, ga zo door!

  • Frank Anrijs says:

   Ik weet alleen niet goed hoe, een microfoontje of later het geluid opnemen? Ik zal nog wat moeten experimenteren 🙂

 2. Dank je wel Frank.
  Ik heb een aantal bessenstruiken die wel een flinke snoeibeurt kunnen gebruiken.
  Nu weet ik hoe ik dat goed moet aanpakken.

 3. valere says:

  Snoeien is ieder jaar een belangrijk werk. In de video is m.i. enkel aangegeven op welke manier een oude struik verjongd wordt. Moeten ook de zijtakken van de gesteltakken niet gensnoeid worden? Is de wijze van snoeien afhankelijk van de varieteit?

  Het zou interessant zijn om ook de snoei van bessen in haagvorm te demonstreren?

  • Frank Anrijs says:

   Het stukje video gaat inderdaad enkel over het begin. De volledige video duurt bijna 25 minuten, maar deze moet ik nog verder bewerken.

   De zijtakken moeten nog gesnoeid, de scheuten nog teruggesnoeid, gesteltakken weghalen of bijsnoeien, …

   De haagvorm zal iets voor volgend jaar zijn 🙂

 4. Super blij met filmpjes (+uitleg) om bij te leren. Ik leer niet zo makkelijk dingen die geschreven staan, bij mij blijft alles beter hangen als ik het een keer gezien heb.
  🙂

 5. Leuk om ook in beeld te kunnen zien, wat er bedoeld wordt. Snoeiles eerste deel is geslaagd Frank! Ik blijf er versteld van staan wat ge allemaal doet en hoe ge blijft zoeken om zaken duidelijk te krijgen.

Trackbacks

 1. […] heb een dikke week geleden al een filmpje met het begin van de uitleg over de snoei van rode bessen op mijn blog gezet, maar de snoei van bessenstruiken houdt meer in […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.