Leren composteren, kennis maken met Yggdrasil, …? U kiest zelf!

Leren composteren, kennis maken met Yggdrasil, ...? U kiest zelf!

Leren composteren, kennis maken met Yggdrasil, …? U kiest zelf!

De winter – nu ja 🙂 – is bijna gepasseerd, mijn narcissen voor de deur gaan bijna bloeien en we beginnen stilaan met zaaien en planten. Onze kleine winterslaap is voorbij en ik ben – samen met mijn ouders – terug klaar om in actie te schieten.

De planning voor de activiteiten van 2014 is ook grotendeels klaar, bijkomende activiteiten verschijnen in de komende weken, wanneer alle puntjes op de i’s staan. Hieronder volgt een kort overzicht, meer info vindt u op de site: natuurlijkemoestuin.be onder workshops/cursussen.

Snoeien kleinfruit

Naar jaarlijkse gewoonte hebben we een snoeicursus kleinfruit in het begin van het jaar. Omdat er tijdens het jaar én de snoeicursus altijd veel vraag is naar snoei van alle soorten bessen, hebben we dit jaar de workshop opgesplitst in 2 dagen en bekijken we veel meer soorten kleinfruit.

Ik heb een dikke week geleden al een filmpje met het begin van de uitleg over de snoei van rode bessen op mijn blog gezet, maar de snoei van bessenstruiken houdt meer in dan dat. In de video worden enkel de eerste 2 principes behandeld, de andere drie kan je komen beluisteren en zelf uitvoeren op de workshop :-).

Snoeien kan je enkel leren door het te doen, dus er is een uitgebreid praktijkgedeelte aan verbonden: Workshop snoeien 1 en 2.

Rondleidingen

Omdat er zoveel is om over te praten bij natuurlijk tuinieren geven we sinds vorig jaar meer rondleidingen. De rondleidingen zijn opgebouwd rond één thema en er is er één elk seizoen.

Vorig jaar zaten de rondleidingen altijd snel vol, aarzel dus niet te lang als je ons eens bezoekje wilt brengen en wilt leren over natuurlijk tuinieren. De rondleidingen zijn beperkt tot 25 personen.

Dit jaar doen we ook mee aan de Open Tuinendag van de Landelijke Gilden op 29 juni, deze Open Tuinendag vervangt de lente-rondleiding. Meer informatie hierover volgt later nog ;-).

Inschrijven voor de rondleidingen kan hier: Rondleidingen Yggdrasil. (Wacht niet te lang, de lijst voor de rondleiding in april begint vol te geraken!)

Workshop Voedsel Kweken

De jaarcursus die mijn ouders inrichten is elk jaar snel volgeboekt, daarom ook dat ik besloten had in het najaar om de Online Cursus op te zetten. Maar ook hier waren mensen te laat bij of was het voor sommigen te intensief om een heel jaar lang een cursus te volgen.

Als tussenoplossing geven we een 2-daagse workshop voedsel kweken waarin theorie en praktijk afwisselt, zodat u de basisprincipes en -handelingen kent en zelf thuis kunt beginnen met natuurlijk tuinieren.

Meer informatie hierover: Workshop Voedsel Kweken

Kruidenverkoopdag

Mijn ouders zijn vele jaren geleden begonnen met een kruidenverkoopdag op de 1ste mei. Ondertussen is dit uitgegroeid tot veel meer dan enkel de verkoop van kruiden. U kunt op deze dag kruiden, fruitstruiken en groenteplantjes aankopen. Ook kan je een gezellige babbel slaan en eens door de tuin struinen.

U bent uitgenodigd om op de 1ste mei even langs te komen, indien het weer het toelaat zal er ook iets om te drinken worden aangeboden :-).

Meer informatie: Kruidenverkoopdag

Workshop composteren

De workshop composteren is de allereerste workshop die ik heb gegeven, en voornamelijk omdat compost en composteren een heel belangrijk onderdeel vormen van de natuurlijke moestuin.

Ook merk ik bijna dagelijks dat heel veel mensen problemen hebben om echt goede compost te maken, terwijl het eigenlijk redelijk eenvoudig is eens u weet op welke zaken u juist moet letten!

Wilt u ook leren composteren zoals een compostmeester? Schrijf u dan in: Workshop Composteren.

Nog activiteiten?

Er zijn nog enkele activiteiten waar we nog mee bezig zijn, bijna rond is een 2-daagse workshop over het bouwen van een strobalen tuinhuis, ook een lezing over de bodem zit in de planning. Andere activiteiten komen er misschien nog bij, ik houd u op de hoogte :-).

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Gerrie van Osch says

    Ik zet in elk geval de Open Tuinendag in mijn agenda. Hopelijk lukt het om langs te komen.

  2. Mss krijg ik dië van ons eindelijk eens zover om mee naar jullie te rijden 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.