Informatie over ‘Planten in de Tuin’ en ‘Schijnbare Chaos’

Informatie over 'Planten in de Tuin' en 'Schijnbare Chaos'

Het is al verschillende jaren een gewoonte om bij elke start van het seizoen een rondleiding te organiseren bij Yggdrasil. Vroeger was er enkel een rondleiding eind juni, maar een tuin verandert elk seizoen zodanig veel dat er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn. Op vraag van bezoekers en ook omdat we zelf veel wilden vertellen, zijn er rond de seizoenswissel telkens thema-rondleidingen.

Dit systeem loopt goed, maar er zijn toch altijd dingen waarover je wil vertellen die buiten het thema vallen ūüôā . Daarom is er dit jaar in september een extra thema-rondleiding over planten en in verband met de crowdfunding zijn er ook nog extra activiteiten gepland.

Rondleiding 1 september

De titel van de rondleiding: ‘Planten, onze vrienden en helpers’ geeft al aan waar het op 1 september over gaat ūüôā .

Overal rondom ons groeien planten. We staan er meestal niet bij stil wat planten voor ons allemaal betekenen en nog minder hoe wij een rol spelen in het plan dat planten hebben.

In deze rondleiding bekijken we de planten vanuit een minder gewoon gezichtspunt. We bekijken verschillende planten in onze tuin, wat ze doen, waarvoor ze hier staan, wat ze voor ons betekenen en wij voor hen. Hierbij komt vooral de onverbrekelijke samenhang tussen plant, dier en mens naar voor.

De rondleiding wordt gegeven door mijn moeder.  Ze heeft zich stevig voorbereid de laatste weken en samen met haar kennis als herboriste en meer dan 20 jaar ervaring in onze permacultuurtuin belooft het de moeite te worden!

Omdat het de eerste keer is dat deze rondleiding doorgaat en omdat we graag hebben dat iedereen goed kan kijken en horen, wordt het aantal deelnemers beperkt tot 15.

Wil je graag bij deze nieuwe rondleiding over planten en hun functie in de tuin aanwezig zijn, dan kan je hier terecht voor meer informatie: Rondleiding 1 september.

Rondleiding ‘Schijnbare Chaos’

Combineren volgens wisselteelt en de ‘gewone’ combinatieteelt levert niet de gewenste voordelen en maakt tuinieren nodeloos ingewikkeld. Je bent bij wisselteelt beperkt tot de oppervlakte van elk bed. Eet je geen kolen of juist veel aardappelen dan kom je al in problemen.

Bij de gewone combinatieteelt moet je gaan achterhalen welke planten je bij elkaar mag zetten. Deze informatie moet je zoeken in tabellen in boeken en op internet en deze bronnen spreken elkaar heel vaak tegen. Hoofdpijn en frustratie is het gevolg.

Combineren volgens het systeem ‘Schijnbare Chaos’ lost al deze problemen op en maakt combineren veel eenvoudiger. Het combineert volgens 4 eenvoudige principes: kleur, geur, vorm en grootte en lost daarmee alle bovenstaande verwarring en problemen op.

Daarnaast zijn er extra voordelen zoals een sterk verhoogde opbrengst, geen plagen dus¬†geen bestrijding meer nodig, minder onkruiddruk, veel natuurlijker uitzicht …

Schijnbare Chaos

Het is het combinatiesysteem dat we bij Yggdrasil ontwikkeld en op punt gezet hebben in de voorbije 20 jaar. Het is combineren volgens de natuur en bespaart je veel tijd en kopzorgen. Maar omdat het nieuw is en er nergens informatie over te vinden is, lijkt het ingewikkeld en te moeilijk wanneer je op deze manier wil werken.

Om hieraan tegemoet te komen komt er op 30 augustus een extra rondleiding over dit onderwerp. Tijdens een wandeling door de tuin van Yggdrasil (2, 25 ha) kan u kennismaken met permacultuur en onze manier van combineren. We bekijken kort de theorie van Schijnbare Chaos, daarna trekken we de tuin in om het systeem in de praktijk te bekijken.

Als je ons systeem al volgt en nog vragen hebt hierover is dit het perfect moment om langs te komen. Maar ook als je het systeem nog niet kent en zelf op de sukkel bent met wisselteelt of combinatieteelt vormt deze rondleiding de ideale inleiding!

Alle info, inschrijven en extra vragen: Rondleiding ‘Schijnbare Chaos’. Ook bij deze rondleiding zijn de inschrijvingen beperkt tot 15 personen, er zijn momenteel nog maar enkele plaatsen vrij.


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.