Iedereen Weet Toch al wat Permacultuur is! Toch?

Iedereen Weet Toch al wat Permacultuur is! Toch?

Iedereen Weet Toch al wat Permacultuur is! Toch?

Ik werk nu al een tijdje mee aan het project van mijn ouders, met de bedoeling om permacultuur bekender en het vinden van informatie eenvoudiger te maken. Wanneer je zo in je eigen cocon bezig bent dan lijkt het wel alsof er heel veel mensen bezig zijn met permacultuur, alsof bijna iedereen hierin wel geïnteresseerd is.

Bijna elke mail die ik krijg gaat over natuurlijk tuinieren of permacultuur, bijna elk gesprek dat ik de laatste maanden voer heeft te maken met dit onderwerp. Er ontstaat een soort van tunnelvisie waardoor je vergeet dat permacultuur een kleine (heel kleine) niche is van tuinieren, iets wat eigenlijk ook al een niche is.

Want als we eerlijk zijn, hoeveel mensen kweken nog hun eigen groenten?

Nochtans is het mijn bedoeling om natuurlijk tuinieren en permacultuur uit te dragen en ook de gewone mens in de straat hiermee bekend te maken. Want ‘onbekend is onbemind’ en je kan dus niet verwachten dat mensen anders gaan leven en consumeren als ze nog geen enkel idee hebben op welke manier dat eenvoudig kan.

Permacultuur is echt nog onbekend

Vanuit VILT kwam er de vraag of ze eens mochten langskomen om een stukje op te nemen. Het opzet van de reportage is dat ze een landbouwterm voorleggen aan de mensen op straat en kijken of de ‘gewone mens’ eigenlijk weet wat het betekent. Voorgangers waren melkrobot en groenbedekker. Ik kreeg een minuut tijd om in eenvoudige bewoording uit te leggen wat permacultuur juist is, niet evident :-).

Ik heb een stukje tekst in elkaar geknutseld, en heb permacultuur uitgelegd aan de hand van wat ik het beste ken: de tuin.

 

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Goed uitgelegd en we hebben er een nieuwe “bekende Vlaming” 😉 bij!
    “spread the word”

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.