Het waarom, hoe en wat van deze blog en website

Het waarom, hoe en wat van deze blog en website!

Het waarom, hoe en wat van deze blog en website!

Ik heb redelijk lang getwijfeld voordat ik beslist heb om van start te gaan met deze blog en website.

Ik had immers een goede job op een tuincentrum, kon daar doen wat ik wou, had veel verantwoordelijkheid en had in de loop der jaren geholpen een goed bedrijf op te bouwen.

Hiervan weglopen voor een onzekere toekomst was niet evident, maar door een samenloop van omstandigheden heb ik toch de stap gezet.

Waarom Natuurlijke Moestuin?

Door het krijgen van kinderen (2 jongens en 1 meisje) ben ik, net als veel jonge ouders denk ik, gaan stilstaan bij voeding en gezondheid. Zeker omdat mijn zonen voedselallergieën hebben, zijn mijn vrouw en ik veel bezig geweest met eten en gezond eten in het algemeen.

Door mijn opvoeding ( mijn ouders hebben het project ‘Yggdrasil’ opgezet) ben ik automatisch in de richting van biologische en ecologische voeding gegaan. Door over dit onderwerp, gezonde voeding, meer en meer te lezen ben ik toch van verschillende zaken verschoten.

Eén voorbeeld hiervan is een artikel dat ik gelezen heb over het verschil in voedingsstoffen in het eten van nu en van pakweg 60 jaar geleden: Uitputting landbouwgronden hebben grote invloed op ons voedsel.

Deze en andere artikels en boeken die ik heb gelezen hebben mij toch overtuigd van het belang van ons eten voor onze gezondheid en het feit dat de huidige manier van groenten kweken helemaal niet meer de juiste is.

Mijn zoektocht, die nog altijd bezig is, heeft al enkele jaren geduurd.

Een belangrijke reden om deze blog en website op te starten is het bekend maken en aanklagen van de huidige problemen met ons voedsel en moderne landbouw.

Maar u helpen bij het ontwijken van beginnersfouten, het mogelijk maken om uw Natuurlijke Moestuin met een vliegende start te beginnen en een klankbord te hebben voor onvermijdelijke problemen is de belangrijkste reden.

Het is onnozel dat u alle informatie terug zou moeten gaan opdiepen, dat u alle fouten die ik heb gemaakt opnieuw moet maken. Waarom het wiel opnieuw uitvinden?

Hoe?

Ik stap in het project van mijn ouders en terwijl mijn ouders stilaan terugtreden, zal ik in de loop der jaren meer en meer overnemen.

Het didactisch – ecologisch centrum ‘Yggdrasil’ vormt een ideale locatie voor het houden van workshops, rondleidingen en cursussen over natuurlijk tuinieren.

Via de website Natuurlijkemoestuin.be geef ik heel veel gratis informatie, u kunt zich via de site ook inschrijven voor de gratis 2-wekelijkse Natuurlijke Moestuin nieuwsbrief. Hierin krijgt u 2 maal per maand een uitgebreid artikel over een aspect van de Natuurlijke Moestuin.

Later komen er ook workshops, brochures, video’s, interviews en boeken bij.

Via de blog schrijf ik elke week een korter artikel over een boek dat ik gelezen heb, een passage uit de actualiteit, een aspect ivm de natuurlijke moestuin, …

Via de commentaren kunt u uw gedacht geven over mijn artikels, uw eigen ervaringen delen of een opmerking geven.

Wat?

Ik wil u vooral bewust maken van de lage kwaliteit van ons voedsel en u manieren aanreiken om zelf een gedeelte van uw groenten op een eenvoudige en gemakkelijke manier te kweken.

Indien u een hoekje over heeft in uw tuin, kunt u zelf een arbeidsextensieve groentetuin opzetten, waarbij u geen bestrijdingsmiddelen nodig hebt, geen extra meststoffen en toch geen problemen ondervindt met ziekten en plagen.

Ik garandeer u dat de groenten die u zelf kweekt beter smaken, gezonder zijn en veel meer voedingsstoffen bevatten dan de groenten die u in de supermarkt koopt.

Via deze blog en de website krijgt u alle informatie die u nodig heeft om zelf uw natuurlijke moestuin te starten en zelf een heel belangrijk deel van uw gezondheid in handen te nemen: uw eten!

Suggesties, opmerkingen, … ik hoor ze graag hieronder!

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. O sea que a “Ella” se la admira por ser mujer, a Rene Lavand porque le falta una mano, a Lance burton porque es un galan, a sigfried and roy por sus tigres, a Tamariz porque es un showman, pero a ninguno porque es un artista?

Trackbacks

  1. […] In het begin van mijn overstap had ik nog relatief veel vrije tijd om te lezen, te dagdromen en te schrijven. Maar door de opeenstapeling van verschillende projecten en zijprojecten is mijn vrije tijd afgenomen tot ongeveer 0 waardoor ik het moeilijker heb om zo’n inspirerende verbanden of interessante openingsparagrafen te schrijven. […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.