Het Op Eén Na Beste Gelezen Blogbericht van 2015!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Simon Kranenburg says:

  Beste Frank;
  Allereerst, hartelijk dank voor je herhalingen, altijd goed om e.e.a. nog eens te herlezen.
  Mijn ervaringen met houtas verleden jaar waren zeer positief. Voor de winter gestrooid (ietwat nat) op m.n. mijn aardappel bedjes, (na de verteerde stalmest). Aardappelen (zeer) vroeg gepoot-eigen plantgoed (begin april Sante en eind april Annabelle). Aardappelen volkomen vrij van enige ziektes en allemaal bijzonder goed ontwikkeld en een buitengewone goede oogst al begin juni.
  Simon.

 2. Jan Tordeurs says:

  Hallo Frank,
  Houtasse aan bessenstruiken, aardbeien en aardappelen strooien vind ik geen goed idee, git zijn zuurminnende planten. Prei en tomaat daarentegen kunnen het wel goed gebruiken, ik strooi het zelfs over de prei als ik aantasting zie door preivlieg. afvoeren naar elders is geen model voor kringlooptuinieren: alle resten moeten in de tuin blijven is al 40 j mijn devies.

 3. Beste Frank,
  Mijn ervaring met houtas uit de kachel.
  In 2012 heb ik een klein handje houtas op elke aardappel in het plantgat gedaan.
  Ik dacht kali vreters kunnen wel wat gebruiken. 80% van de poters kwam niet boven en ze gingen ook niet rotten. Nu hebben we een andere houtkachel en stoken droog hout waardoor we bijna geen as meer hebben.

 4. Leuk bericht, bedankt

Speak Your Mind

*