Het Grote Tuinonderzoek

Het Grote Tuinonderzoek

Enkele dagen geleden viel onderstaande mail binnen. De vraag om een vragenlijst over mijn tuin in de te vullen. Het lijkt misschien vreemd dat een tuinblogger zich met zoiets bezig wil houden, maar wanneer je de blog Groen Negenduust volgt snap je misschien al beter wat deze blogger drijft 🙂 . Een wetenschappelijke ingesteldheid en een drang om, eens vastgebeten, het onderste uit de kan te halen.

Een bevraging over mijn tuin dus. Waarom? Dit is één van de redenen:

Wist je bijvoorbeeld dat in Vlaanderen 8% van de totale oppervlakte uit privé tuinen bestaat, nagenoeg even groot als al onze bossen samen (goed voor 11%). Wist je dat in Nederland de privé tuinen allen samen een oppervlakte van 56.000 Hectare bestrijken. Dat in de UK de tuinen goed zijn voor 4500 km² land. Dat in de UK 16% van alle tuinen een vijver heeft, goed voor een totale wateroppervlakte van 450 hectare. Dat 54% van die tuinen 1 of meerdere bomen telt hoger dan 3 meter en dat we in totaal spreken van meer dan 28 miljoen bomen in privé tuinen in de UK. Cijfers die we niet hebben voor België of Vlaanderen.

De mail heb ik voor de eenvoud hieronder gezet. Wil je deelnemen? Klik op de link onderaan de pagina!

Het grote tuinonderzoek

Het zou fijn zijn, mocht je willen deelnemen aan dit onderzoek.

Deze enquête is een persoonlijk initiatief van een blogger (www.groennegenduust.com) en heeft als bedoeling een zicht te krijgen op onze tuinen en tuinbeleving in Vlaanderen en Nederland. Hoe meer mensen er deelnemen, hoe representatiever het resultaat. Aarzel dus niet om je familie en vrienden aan te sporen deze vragenlijst in te vullen. Ook al heb je maar een kleine tuin of balkontuin, dan nog zijn je antwoorden belangrijk. 

Dit initiatief is volledig onafhankelijk en is ontstaan uit pure interesse. Het wordt dan ook niet gesponsord, en het wordt niet uitgevoerd in opdracht van derden of belangenorganisaties.

Om een correct beeld te krijgen is het belangrijk dat je de vragen zo waarheidsgetrouw mogelijk invult. Noch je gegevens, noch je individuele antwoorden zullen worden gedeeld met derden. Het is wel zo dat de algemene resultaten zullen worden gedeeld op diverse internetfora. Als je deelneemt aan dit onderzoek, kan je natuurlijk zelf ook aangeven dat je een presentatie van de resultaten per mail wenst te ontvangen. 

Om er zeker van te zijn dat elke persoon slechts eenmaal de vragenlijst invult wordt naar je naam, voornaam en emailadres gevraagd. Het spreekt voor zich dat deze op geen enkele manier gedeeld zullen worden. Eens de resultaten van de enquête zijn gecompileerd worden de emailadressen ook definitief verwijderd.

Alvast veel dank en ik hoop dat jij ook uitkijkt naar de resultaten!

Naar de bevraging: Het grote tuinonderzoek

 

Foto en citaat: Blog Groen Negenduust

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Elvira Meulkens says

    Hallo Frank, heb het grote tuinonderzoek zo goed en kwaad als mogelijk ingevuld. Met de vierkante meters had ik mijn problemen. Omdat mijn grondstuk in ar en Za uitgedrukt stond.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.