Het Einde Nadert (Of Eigenlijk het Begin!)

[mashshare]

Het Einde Nadert (Of Eigenlijk het Begin!)

Een dikke maand geleden heb ik voor de eerste keer iets geschreven over mijn nieuwe boek: Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin. Het was toen nog verre van klaar en het leek mij op sommige momenten bijna onmogelijk om mijn originele planning aan te houden. Maar een geaccidenteerd parcours laat voelen dat je leeft zeker 😉 .

Ondertussen is er veel gebeurd en veel vooruitgang gemaakt en is het dus tijd voor een tussentijdse update!

Een update

Het manuscript dat ik in de zomervakantie heb afgewerkt is door vele handen gegaan, telkens aangepast en verbeterd en is nu ook geredigeerd door mijn twee correctors. Alle hoofdstukken zijn grondig bekeken, woorden gewikt en gewogen en aanpassingen doorgevoerd. Het manuscript leest nu veel vlotter, ook de meeste echt Vlaamse uitdrukkingen zijn eruit gehaald zodat ik verstaanbaar blijft voor lezers uit het noorden 🙂 .

De vormgever is al een hele tijd geleden aan de slag gegaan, heeft vele tekeningen gemaakt, foto’s bewerkt en na uren werk en heen en weer mailen en bellen is er al een mooie tweede leesproef klaar. Dit betekent dat het boek zo goed als klaar is. Ik kijk de komende dagen de leesproef, samen met nog 3 paar andere ogen, kritisch na. Eventuele opmerkingen worden nog doorgegeven en aangepast en dan zijn we klaar voor de derde en normaal laatste leesproef!

Alles geraakt dus stilaan af, de afspraak voor de drukker ligt vast en daarna is het uit mijn handen 🙁 .

Maar voor we zover zijn

Maar uiteraard stopt dit project niet bij het schrijven. Ik heb graag dat het boek ook door veel mensen gelezen en vooral toegepast wordt. Want ik heb wel degelijk enkele goede redenen om dit boek te schrijven, meer kan je hierover lezen in een vroeger artikel: Waarom schreef ik dit boek?

Zoals het er nu naar uitziet zal het boek uitkomen tegen half december, tijd genoeg dus om het te bestellen voor onder de kerstboom! En wanneer je het in voorverkoop bestelt dan krijg je twee bonussen. En wie heeft er niet graag een extraatje, laat staan twee 🙂 .

De eerste bonus is gratis verzending. Het boek wordt als postpakket verstuurd zodat het zeker onbeschadigd aankomt bij jou, maar dat heeft een kostenplaatje van ongeveer 5.5 euro per boek. Wanneer je een voorbestelling plaatst, dan valt deze onkost weg en wordt het boek gratis verstuurd! Dit geldt zowel voor Vlaanderen als Nederland 🙂 .

De tweede bonus

In het boek komen verschillende planten aan bod die bij Yggdrasil een belangrijke rol spelen. Wanneer je al enkele keren bij ons bent geweest op cursus of rondleiding, dan weet je dat smeerwortel, koningskaars en daglelie planten zijn die vele toepassingen hebben en overvloedig aanwezig zijn. Deze komen dan ook voor in het boek, samen met nog een hoop andere kruiden en functionele planten.

Ik heb mij echter sterk moeten inhouden in het boek en mijzelf strikt beperkt tot het doorlopen van de zeven stappen. Verschillende zijpaden zijn na het schrijven gesneuveld, om de verschillende stappen zo duidelijk mogelijk te houden.  Vele planten worden dus wel vernoemd, maar niet uitgebreid behandeld. Wanneer jij het boek in voorverkoop koopt, dan krijg je als extra bonus een brochure (normale kostprijs = 10 euro) mee opgestuurd.

In deze bonusbrochure staan 10 kruiden die ik in het boek vernoem, maar niet bespreek. In deze extra brochure worden die planten wel uitgebreid behandeld. De oorsprong, groeiwijze, het nut in de tuin, in de keuken, medicinaal en als sierplant. Ook speciale weetjes en nuttige tips staan ertussen.

Een beloning voor al wie vertrouwen heeft in mij en voorintekent voor het boek 🙂 .

Vanaf wanneer kan ik het boek bestellen?

Binnenkort.

De exacte datum kan ik nog niet geven, maar het zal rond eind november of ten laatste begin december zijn dat je het boek kan bestellen. Ik wacht nog even af tot het manuscript naar de drukkerij is.

Blijf je graag op de hoogte, dan kan je hier alles volgen en je eventueel inschrijven voor updates: Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin.

Kan je mij helpen?

Zeer zeker!

Door het boek te kopen en reclame te maken bij vrienden, kennissen, familie, vereniging, mede-tuinders, of door dit bericht over mijn boek te delen op Facebook, Twitter en andere sociale media.

Mijn dank zal, gelijk mijn vreugde, eeuwig en onvergankelijk zijn 😉 .

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Hallo

  Ik heb een paar plantjes Russische smeerwortel staan die ik verkoop of ruil tegen bio zaden of plantjes.
  http://www.kapaza.be/nl/vi/113113058.htm
  Mvg koen

 2. Ik ben allesinds al aangemeld, lijkt me een handig boek om te hebben. Stond onlangs in de winkel boeken te bekijken en de meeste gaan vooral over beschrijvingen per groente, en als je zo een boek hebt (en ik heb er zo al twee) kan je wel genoeg verder voor de rest. Het roert me dat in zo veel boeken alleen hoofdzakelijk groenten worden behandelt en niet hoe je de grond gezond houd en enz. Zo heb ik al eindelange discussies gehouden daar mijn vader iets te gretig naar zijn frezen keek voor mijn tuin elk jaar te ploegen, als eerste reactie altijd, nee! Mijn bodemleven naar de vaantjes! Die eeuwige standvastigheid van jaarlijks ploegen en spitten ik gruwel ervan….

 3. Beste Frank,

  Op welke manier gaan we weten dat we het boek kunnen kopen in voorverkoop?
  Gaat u dit dan nog melden?
  Ik zou het zeker niet willen missen!
  Ik kan bijna niet wachten om het boek te kopen!

  Groetjes,
  Marie

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.