Gedetailleerde Uitleg Online Jaarcursus + Opening Inschrijvingen

Gedetailleerde Uitleg Online Jaarcursus + Opening Inschrijvingen

Gedetailleerde Uitleg Online Jaarcursus + Opening Inschrijvingen

Enkele berichten geleden heb ik een ballonnetje opgelaten over een mogelijke Online Jaarcursus ‘Groenten Kweken’. De reacties hierop waren overvloedig en allemaal positief. Dat was voor mij een overduidelijk teken dat er een grote vraag is naar informatie over moestuinieren op een natuurlijke manier.

Ook is het een duidelijk teken dat er toch veel mensen bezig zijn met gezonde voeding, met onze huidige problematiek in de landbouw (denk aan GGO’s, bijensterfte, …) en zoeken naar een alternatieve, betere manier om gezond voedsel te kweken.

Het was dus helemaal geen moeilijke beslissing om de Online Jaarcursus te laten doorgaan. Ik heb ondertussen een aparte site gemaakt met wat extra informatie over de online cursus. Hierin wordt het waarom, wat en hoe beantwoord. Indien er nog onduidelijkheden zijn of wanneer u zich afvraagt of de cursus wel geschikt is voor u heb ik slechts 1 advies: stuur mij een mailtje.

Lees de informatie goed door, denk even na over het inschrijvingsgeld (52 euro) en beslis dan of u wilt meedoen. De inschrijvingen beginnen vandaag en lopen tot 13 oktober. Eens de cursus begonnen is , worden de inschrijvingen afgesloten en is het niet meer mogelijk om de cursus te volgen.

Ik vraag een engagement van u!

Vergis u niet! Het is effectief een jaarcursus en wanneer u zich inschrijft, geeft u mij toelating om u een jaar lang ‘lastig te vallen’ ( 🙂 ) en te overspoelen met informatie over natuurlijk tuinieren. De cursus vraagt een serieuze inspanning van mij, maar dan verwacht ik ook een stevig engagement van u terug.

Voor de snelle beslissers is er nog een verrassing, bekijk dus snel de extra informatie over de Online Jaarcursus: Waarom, Wat en Hoe?

Tot binnenkort op de cursus!

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Beste Frank,
  Ik zou er geen probleem mee hebben dat je me een jaar lang zou komen lastigvallen, misschien zou ik wel eerder vragende partij zijn om me te komen lastigvallen en te ambeteren met tuinklussen. Dingen samen doen en dingen voor iemand anders voordoen en kennis delen lijkt en blijkt ook wel interessanter te zijn dan alles alleen te doen. Ik denk dat ik op deze blog gelijkgestemden ben tegengekomen als ik zo de posts lees in het voorgaande idee. De echte vraag die ik me stel, en ik moet inderdaad wel stevig toegeven dat ik een zéér kritisch persoon ben, is: ga ik nog iets van je jaarcursus bijleren.
  Ik heb ondertussen redelijk wat kennis opgedaan en ben al een kleine 20 jaar een echte liefhebber van planten en générale. Ik weet wel wat over permacultuur, en over biologisch tuinieren en ik ben volledig mee in het verhaal dat bodem cultiveren op zich op de eerste plaats komt en dan pas je oogst op de tweede plaats (wat zeer dikwijls vergeten word).
  Een post van jou, onlangs, deed me twijfelen. Over het feit dat als jer erwten te laat plant, deze meer last hebben van ongedierte; Dat vond ik een fijn weetje.
  Ga je me met dergelijke dingen ook verder zetten en confronteren als ik me inschrijf? Ik heb nooit echt een blog gevolg op het net, maar deze steek er voor mij wel bovenuit. Je schrijf met passie over je tuin, over tuinkennis die de meesten missen. Geeft jou cursus die extra, met kennis die je niet alleen op je blog zet, maar met meer dan dat. Die fijne dingetjes over groen, die fijne weetjes die ik nodig heb?

  Mvg Guy

  • Frank Anrijs says:

   Dag Guy,

   ik denk niet dat je heel veel gaat bijleren. Misschien wel onze manier van combineren, die volgens mij nergens anders zo wordt gebruikt. Maar voor de rest zullen het vooral details zijn. De cursus gaat over het opstarten en het eerste jaar. De te behandelen problemen zijn vooral ligging, voorbereidingen, planning, welke mulch, wanneer mulchen, hoe nuttige dieren aantrekken, … Ik verwacht dat jij hier het meeste al wel over weet.

   Maar ik heb een – denk ik – interessant voorstel voor u (zal ik doormailen).

   Groeten,

   Frank

   • Beste Frank,
    dank je wel voor je eerlijkheid ivm de cursus, fijn om mensen tegen te komen die niet door commercie en geld gedreven zijn. Ik erger me ECHT dood aan het verder zetten van de idee dat kennis geld kost, kortom de kennis-economie. Mensen die interesse hebben in biologisch, ecologisch, natuurlijk,… noem maar op, daar word soms grof geld aan verdiend en dat vind ik zéér spijtig. Een permacultuurcurusus bijvoorbeeld kost je bijzonder veel, dikwijls 1000 € of meer. En dat swingt de pan uit. Jouw blog is in mijn ogen het voorbeeld om mensen te confronteren met info die je gratis aanbied. Mag je daar dan zelf iets aan overhouden en verdienen? Zeker en vast! Je prijs voor een jaarcursus ligt ver beneden de marktprijs van de kennis-economie.

    Bereikt deze blog ook mensen die geen grote tuin hebben? Dan wil ik ook mijn steentje bijdragen. Ik huur zelf een stuk bouwgrond om groenten op te telen. Met inspraak van de eigenaar onderhoud ik zijn grond. Het lapje is echter te groot om voor mijn vriendin en mezelf. Mensen die in de buurt van de postcode 2547 wonen wil ik gerust de kans geven om het verhaal dat deze blog en/of de cursus biedt ook in realiteit om te zetten.
    Frank, zonder je eerlijkheid had ik dit aanbod misschien niet gedaan.
    Doe zo verder hé kerel
    Voordoen blijft nog steeds doen doen
    😉
    Greetz Guy

Trackbacks

 1. […] heb nooit de pretentie gehad dat wij weten ‘hoe het moet’ in de natuurlijke moestuin. De online cursus is een manier om onze werkwijze en methodes van tuinieren uit te dragen, maar het is veel meer dan […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.