Een Extraatje: Gratis Rondleidingen op Onze Kruidenverkoopdag!

[mashshare]

Een Extraatje: Gratis Rondleidingen op Onze Kruidenverkoopdag!

Onze Kruidenverkoopdag komt met rasse schreden dichterbij, en door het vele werk zou ik bijna vergeten dat we dit jaar iets speciaals gingen doen. Ik had het er al over gehad in een vorig artikel, maar ben door de drukte vergeten te zeggen wat het is 🙂 .

De Kruidenverkoopdag is de laatste jaren een beetje uitgegroeid tot een soort van opendeurdag. Je kan langskomen en kruiden en groenten kopen, maar ook vragen stellen en de tuin bezichtigen. Nu is door onze manier van werken het hoe, wat en waarom in onze tuin niet altijd even duidelijk, daarom organiseren we ook thematische rondleidingen om de juiste uitleg te kunnen geven.

Maar ook bij de verkoop van onze kruiden merken we dat over veel kruiden niet geweten is wat ze doen en hoe je ze kan gebruiken in je tuin en keuken. Daarom hebben we een extraatje voorzien dit jaar op de Kruidenverkoopdag!

Gratis rondleidingen

Gedurende de dag organiseren we drie rondleidingen. Deze gratis rondleidingen worden begeleid door Greet de Wandel, expert in kruiden. Zij zal doorheen onze tuin gaan en de kruiden die je tegenkomt bespreken. Wat het nut is van longkruid, wat je kan doen met kleefkruid, waarom brandnetels ongelooflijk belangrijk zijn in het voorjaar …

Elke rondleiding duurt ongeveer een uur en is beperkt tot 25 personen. Omdat er op 1 mei heel veel mensen langskomen, moet je inschrijven voor de rondleidingen.

Uren

De rondleidingen gaan verspreid over de dag door:

 • Rondleiding 1: 10u – 11u (volzet)
 • Rondleiding 2: 11u30 – 12u30 (volzet)
 • Rondleiding 3: 14u – 15u (volzet)

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar inschrijvingen@natuurlijkemoestuin.be. Zeg welke rondleiding je graag volgt, indien je bij de eerste 25 bent krijg je een bevestiging.

Bij Yggdrasil kan je je dan aan de kruiden aanmelden iets voor het opgegeven uur, maar er volgt in het weekend nog een mailtje met extra informatie.

Meer informatie over Kruidenverkoopdag

We hebben dit jaar hard gewerkt en samen met vele helpers tijdens workshops heel veel kruiden opgepot. Daarnaast hebben we ook het assortiment aan plantgoed van groenten uitgebreid en wat meer voorzien want vorig jaar waren sommige soorten wel heel snel op 🙂 .

Meer informatie over het hoe, wat, wanneer, waarom en waar kan je hier vinden: Kruidenverkoopdag.

Je mag altijd vrienden, familie en collega-tuiniers op de hoogte brengen of meenemen om met Yggdrasil kennis te maken op deze dag: hoe meer zielen, hoe meer vreugde 🙂

Hopelijk tot maandag 1 mei!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Elvira meulkens says

  Hallo Frank,
  heb niets meer gehoord voor de inschrijving van de online cursus voor die, die niet dichtbij wonen. Direct verstuurd op de dag dat ik het bericht gekregen heb in je blog naar: inschrijvingen@natuurlijkemoestuin.be. Dit zou iedere maandag zijn vanaf 8 mei :van 20 tot 22 uur.Ik wacht erop om die 42€ te betalen, maar nog niets ontvangen. Dank u voor een antwoord, Elvira

 2. Elvira meulkens says

  Sorry Frank, ben mijne E-Mails nog eens nagegaan. En heb je bericht op 11 april gevonden. Zal direct de overschrijving uitvoeren. Deze gaat zal vanavond bij de bank Ing afgegeven worden. Dus ten laatste einde deze week zal het bij u aangekomen zijn. Mijn excuus hiervoor, Vriendelijke groetjes, Elvira

 3. Eric Van Boxel says

  Hallo Frank en de rest van het aanwezige “personeel” op de kruiden verkoop dag. Complimenten voor deze dag! Wat mij betreft was deze perfect georganiseerd! Alle planten voor de verkoop, netjes op alfabetische volgorde. Veel keuze en een interessante rondleiding. Het was mijn eerste keer dat ik een natuurlijke moestuin bezocht. Alle kennis voor mijn natuurlijke moestuin heb ik opgedaan via deze site en jouw boek. Het was goed om te zien dat mijn tuin, behalve het formaat, toch grote overeenkomsten vertoont met jullie tuin.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.