Extra rondleidingen Over Permacultuur in de Moestuin

[mashshare]

Extra rondleidingen Over Permacultuur in de Moestuin

De tuin begint stilaan vol te groeien, de regen van afgelopen week heeft deugd gedaan. Er mag natuurlijk nog veel bijvallen, maar momenteel klagen we niet 🙂 . Het is altijd een verrassing hoe snel een tuin verandert in het voorjaar, en blijft veranderen doorheen het hele jaar.

Nu staat alles frisgroen, er bloeien allerlei planten, de groentebedden geraken stilaan vol, fruit rijpt aan de bomen … En dan te bedenken dat het blad binnen 6 maanden weer begint te vallen en alles terug de grond inkruipt!

Maar daar denken we voorlopig nog niet aan, momenteel gonst en bruist het van het leven in de tuin, het ideale moment om eens langs te komen en te kijken hoe we bij Yggdrasil te werk gaan.

De lente-rondleiding is altijd heel populair, daarom hebben we er dit jaar drie voorzien. Eén rondleiding is volzet, bij de twee andere zijn er nog telkens een 10-tal plaatsen beschikbaar.

Waarom een rondleiding per seizoen?

Een tuin is constant in verandering. Het verschil tussen een tuin in de zomer en de winter is enorm. In de zomer staat alles volledig in blad, de lucht gonst van de activiteit van bestuivers, vogels, … Ook de bedden in de moestuin staan bomvol met groenten die (bijna) oogstrijp zijn.

Fruitbomen hebben zwaar beladen takken vol met rijpende appels en peren, terwijl 6 maand later alles kaal is. De vruchten zijn geoogst, de bladeren gevallen en de bedden zijn klaar gemaakt voor de winter.

Omdat de tuin elk seizoen immens verandert, wordt er elk seizoen een  rondleiding gegeven. 4 rondleidingen op een jaar dus, maar de rondleidingen zijn niet elke keer dezelfde!

Omdat er zoveel facetten zijn aan de Natuurlijke Moestuin, zijn het per seizoen verschillende onderwerpen die besproken worden. De invulling van de komende rondleiding vindt u hieronder:

Lente

  • Wanneer? 24 juni 2017, van 14u tot 16u (volzet)
Extra rondleidingen
  • Zaterdag 17 juni 2017, van 14u tot 16u (gegeven door Kurt Vandommele)
  • Zaterdag 24 juni 2017, van 10u tot 12u (gegeven door Yggdrasil)
  • Onderwerp? Algemene uitleg over permacultuur in de moestuin

Tijdens een wandeling door de tuin van Yggdrasil (2, 25 ha) kan u kennismaken met permacultuur. Er zijn demonstratietuinen met diverse soorten bodembedekking, een poel met flowforms, vlechtwerken, een takkenril, kleinschalige waterzuivering, zelfpluktuin voor (klein) fruit, composttoilet met gebouwtje in leem en houtblokken met groendak, levende bouwsels, kruiden- en groentespiraal, insectenhotel, strobalengebouwtje …

Heeft u nog extra vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Prijs?

Deelnemen aan een rondleiding kost 5 euro per persoon. Dit bedrag dient op voorhand betaald te worden en is tevens je bewijs van definitieve inschrijving.

Opgelet!

De rondleidingen zijn beperkt tot 25 personen. Eens dit aantal bereikt is, stoppen de inschrijvingen en moet u tot volgend jaar wachten voor de volgende rondleiding over dat specifieke onderwerp. De laatste plaatsen worden normaal snel ingevuld, aarzel dus niet te lang met inschrijven!

Inschrijven kan via een mail naar volgend mailadres: yggdra@telenet.be

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.