Een Vliegende Start van de Zomer!

Een Vliegende Start van de Zomer!

Een Vliegende Start van de Zomer!

De komende weken is het nog wat rustig op Yggdrasil, maar dat lijkt eigenlijk meer op stilte voor de storm :-). Het begin van de zomer gaan we uitbundig vieren met een hele hoop activiteiten!

Allereerst een kleine voorbereiding met een rondleiding op ons domein. Daarna volgt het PermacultuurFestival (spijtig genoeg al helemaal volzet!) en nog enkele andere activiteiten.

Last but absoluut not least hebben we op het einde van augustus een hele straffe cursus waar ik alvast razend enthousiast over ben!

Maar laat ons beginnen bij het begin:

Rondleidingen

Heel regelmatig krijgen wij van mensen de vraag om onze tuin te mogen bezichtigen. Wij kunnen niet aan deze vragen voldoen, omdat we anders elke dag rondleidingen moeten geven en dan heb ik geen tijd meer om iets te schrijven voor mijn blog en nieuwsbrief :-). Daarom geven wij minstens 4x per jaar een rondleiding waarvoor iedereen zich kan inschrijven.

Omdat er ook zo gigantisch veel te vertellen valt, doen wij thematische rondleidingen. Het onderwerp is aangepast aan het seizoen, meer informatie kan u hier lezen: Rondleidingen op Yggdrasil.

Kleine waarschuwing! Onze rondleidingen zitten altijd snel vol, als u er wilt bij zijn, dan kunt u zich best haasten met inschrijven :-).

Lezing/Praktijk Zaden Telen

Hiervoor heb ik Louis De Bruyn kunnen strikken, een autoriteit wat betreft dit onderwerp.

De lezing gaat door op zaterdag 11 juli te Yggdrasil en start om 14u in de middag. Het einde is voorzien rond 17u.

We beginnen met een stuk theorie, waarna we even pauze nemen en onze lezing buiten voortzetten. Louis gaat ons in de praktijk tonen hoe we zaad kunnen winnen, waar we op moet letten wanneer we onze moederplanten selecteren, …

Absoluut niet te missen als u geïnteresseerd bent in zelf zaden kweken. Louis De Bruyn is daarnaast ook een begenadigd spreker, zijn lezingen zijn altijd razend interessant: Louis De Bruyn over het zelf telen van zaden.

De lezing kost 8 euro, inschrijven kan via een mailtje naar natuurlijk@natuurlijkemoestuin.be.

Workshop Lemen

We hebben in de winter al eens een workshop lemen gegeven, het enthousiasme was toen heel groot en de workshop zat snel vol.

Heeft u het toen gemist of heeft u ondertussen interesse gekregen om zo’n praktijksessie te volgen?

Meer info over deze workshop vindt u hier: Workshop Lemen.

Cursus Voedselbos

Als het over voedselbossen gaat, is er in België en Nederland maar eigenlijk één adres waar er veel kennis en ervaring aanwezig is. Als u iets wilt leren over voedselbossen, als u wilt weten welke soorten u best gebruikt, hoe u moet te werk gaan en waar u aandacht aan moet besteden, dan komt u automatisch terecht in Ketelbroek.

Hier ligt het voedselbos van Wouter en Xavier: Voedselbos in Ketelbroek.

Op het einde van augustus komen zij hun kennis delen met ons via een 3-daagse cursus. Tijdens deze 3 intense dagen leggen zij uit hoe u in uw eigen grote of kleine tuin aan de slag kan gaan met een voedselbos.

Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u via volgende link: Cursus Voedselbos.

Niet om u op te jagen of schrik aan te jagen maar de cursus zit al bijna halfvol zonder dat we reclame gemaakt hebben. Wilt u hier aanwezig zijn, aarzel dan zeker niet te lang. Ook al gaat hij pas door eind augustus, ik verwacht dat hij heel snel gaat vollopen!

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.