Een Mooie Tijd in de Tuin Breekt Aan …

Een Mooie Tijd in de Tuin Breekt Aan ...

Een Mooie Tijd in de Tuin Breekt Aan …

Bijna alles is uitgeplant, het meeste onkruid is onder controle (enkele hoekjes en plekjes niet te na gesproken) en het weer verandert stilaan van betrokken en koud naar zonnig en warm.

Stilaan kunt u de vruchten van uw harde werk in het voorjaar plukken. En dan nog wel letterlijk ook!

Eten in de tuin

Dit jaar is een zeer goed fruitjaar aan het worden. Onze aardbeistruiken hebben al vele kilo’s aardbeien geproduceerd en geven het voorlopig nog niet op. Ook de bessenstruiken hangen boordevol met bessen. We hebben al vele struiken moeten opbinden omdat de takken het gewicht van de rijpende bessen niet kunnen dragen.

Alles groeit en rijpt met de hogere temperaturen ook snel af. Deze week kunnen er massaal veel rode bessen geoogst worden. Ook de kruisbessen rijpen goed. Op de frambozen is het nog enkele dagen wachten op een overvloed, momenteel zijn het nog enkelingen die rijp zijn. De taybessen, wilde kersen en kruisbessen zijn ook bijna klaar … wat een geweldige tijd toch!

Het is zo plezant om nu in de tuin rond te lopen, de ogen te sluiten voor het eventuele werk dat nog te wachten staat – onkruid uitdoen, extra afdekken, nog enkele dingen planten, maaien, … – en hier en daar even te blijven staan om te eten, te bewonderen en te ontdekken.

De eerste rupsen van de koninginnepage, onze druk bouwende schoorsteenwespen die rupsen vangen als voedsel voor hun larven(!), de activiteit rond een smeerwortelstruik, het koppeltje vliegenvangers op het terras, een plots opduikende bosuil, …

Er is zoveel activiteit in de tuin, er is zoveel te bekijken en te leren als u er de tijd voor neemt om te slenteren en stil te staan in de tuin.

Wat ik het leukste vind

Wat ik heel leuk vind, is om gewoon doelloos door de tuin te lopen, hier enkele aardbeien te plukken, daar enkele kibbelende vogels gade te slaan, even over het stro te lopen en de groenten te bekijken, om vervolgens enkele rode bessentrosjes op te eten en verder te gaan om naar het insectenhotel te kijken.

Iets verderop even nadenken wat we met die afgedekte oppervlakte stro gaan aanvangen (hierover volgt later meer :-)), nog even verder naar de enorme aantallen noten kijken in één van onze notenbomen en helemaal vanachter een hoop kersen te plukken in onze zelfpluktuin.

Zaaalig !!

Dat is zoveel beter dan welke vakantie waar dan ook en het perfecte begin van mijn vakantieperiode. Donderdag kom ik met mijn kinderen ‘werken’ op Yggdrasil en gaan we samen fruit eten in de tuin en op ontdekkingsreis naar … ja naar wat? Insecten, vogels, smaken, …

Wilt u ook een beetje vakantiegevoel krijgen voordat uw vakantie effectief begint? Onze zelfpluktuin lijkt stilaan op een hoorn des overvloeds en is klaar om overspoeld te worden door enthousiaste plukkers! Meer informatie vindt u hier: Onze Zelfpluktuin

 

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Mooooi!
    Geniet ervan

    Jan

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.