Een Marathon Lopen Is Zo Stimulerend!

Een Marathon Lopen Is Zo Stimulerend!

Een Marathon Lopen Is Zo Stimulerend!

De 100 meter sprint in de atletiek wordt het Koningsnummer genoemd en trekt altijd enorm veel aandacht. De snelheid, de spanning en de sterke competitie, maar ook de korte duur van het nummer maken deze discipline altijd tot een gebeurtenis in een gebeurtenis.

Maanden voor de Olympische Spelen in Londen was er al veel te doen over de sprinter Usain Bolt en zijn prestaties in de sprint. De grote vraag was of hij zijn prestaties uit de Olympische Spelen van 2008 zou kunnen overdoen. Wanneer u op Google Usain Bolt intikt krijgt u meer dan 23 miljoen resultaten!

Vergelijk dit met de winnaar van de marathon. Een discipline die ook enorm veel vergt van de atleten, waar ook een sterke concurrentie is maar waar het uren duurt voordat een wedstrijd gelopen is en waar de kijker niet speciaal voor wegzapt van zijn lievelingsprogramma om de wedstrijd te bekijken. Ik vermoed dat u zelfs geen flauw benul hebt wie de marathon in 2012 heeft gewonnen!

Stephen Kiprotisch was zijn naam en wanneer u hem googlet krijgt u welgeteld 377.000 resultaten. Een lachertje in vergelijking met de 23.100.000 voor zijn collega Usain Bolt in de 100 meter sprint! Er is zelfs een video gemaakt in lego waarin de finale van de 100 meter wordt nagespeeld, inclusief herhalingen en slow-motion beelden! Dat zie ik nog niet direct gebeuren voor de marathon :D.

Maar soms is een marathon interessanter

Het is echter niet altijd de sprint die het interessantste is. In de tuin trekt u vele korte sprintjes. In het voorjaar moet u zich soms heel hard haasten om alles op tijd in de grond te krijgen. Een volgende spurt moet u trekken om voldoende mulch bijeen te krijgen om alle vrije oppervlaktes te bedekken, en ondertussen vraagt u zich af of u op tijd de rabarber gesneden en verwerkt, de sla geoogst en de bloemkolen opgegeten krijgt :-).

Het is pas wanneer u de tuin over de lange duur bekijkt, wanneer u de vele korte sprintjes en langere – hopelijk toch 🙂 – rustpauzes samenvoegt dat het tuinieren leuk en interessant wordt. Het is vooral wanneer u het tuinieren als een marathon bekijkt dat het leuk en interessant wordt.

De korte sprints zijn meestal op het moment zelf stressvol en een beetje te dwingend van karakter :-). Wanneer zo’n sprint echter achter de rug is, dan is er even tijd om te genieten, om te rusten en om te bekomen. Naarmate het seizoen vordert zijn deze rustperiodes ook langer en worden de sprints plezanter.

In de zomer is het soms een sprint om alle courgetten op tijd te oogsten, of om alle fruit geplukt en verwerkt te krijgen! En wat is leuker dan overvloed, dan letterlijk teveel hebben! Wat is er leuker dan bezoekers, vrienden, collega’s en buren te verrassen met zelfgemaakte, zelfgekweekte heerlijkheden!

Wanneer u dan in het najaar kan bekomen van de marathon, kunt u op het terras, in uw lievelingsstoel, op een warme nazomeravond, mijmerend terugdenken aan de overvloedige bessenoogst, de vele heerlijke wortelen uit de tuin en potten met aardbeienconfituur en appelmoes die in de voorraadkast staan.

De marathon was zelfs zo leuk dat u dan al begint met de voorbereidingen van de volgende editie! De vele sprints bent u dan al lang vergeten :-).

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht.

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.