Een Kruidenspiraal: Verse Kruiden op Enkele Stappen van de Keuken!

Een Kruidenspiraal: Verse Kruiden op Enkele Stappen van de Keuken!

Een Kruidenspiraal: Verse Kruiden op Enkele Stappen van de Keuken!

Een kruidenspiraal is ondertussen al redelijk bekend, zeker mensen die af en toe langs komen op Yggdrasil hebben er al verscheidene gezien. Het aanleggen is een redelijke investering in tijd en werk maar de voordelen van een kruidenspiraal zijn groot.

Allereerst is er het evidente voordeel van de plaatsbesparing. U gebruikt hetzelfde stukje grond veel efficiënter omdat een kruidenspiraal gebruik maakt van de 3 dimensies. Het is eigenlijk een tuinbed in de vorm van een slakkenhuis.

Samen met de plaatsbesparing heeft de spiraal nog een ander heel groot voordeel. Door zijn vorm ontstaan er heel veel verschillende biotopen, geschikte standplaatsen voor een breed scala aan kruiden. Zo kunt u warmteminnende planten, zonnekloppers, schaduw-eisende planten, planten voor droge gronden en planten met een drang naar natte voeten samen zetten op een m³. Dit is iets dat u nooit kan bereiken in een gewone kruidentuin!

Nadelen en Voordelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een kruidenspiraal. Zo kunt u niet alle soorten op een spiraal kwijt: hardgroeiende soorten zoals lavas en rabarber kunt u best een plaatsje geven naast de spiraal, ook munt hoort niet thuis op een spiraal, deze gaat te hard woekeren. Meestal wordt er een zitbankje of uitsteeksel voorzien waar u potten met munt op kunt zetten zodat deze toch ook bij de kruidenspiraal staan.

Want dit is een ander groot voordeel: leg de kruidenspiraal dicht bij uw keukendeur, plant de kruiden die u zelf regelmatig gebruikt in de keuken en voor thee en het gebruik van kruiden in uw keuken gaat steil omhoog! Verse kruiden op enkele stappen, wat een luxe!

Foto’s !

Bekijk hieronder de foto’s van de aanleg van enkele kruidenspiralen:

 

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. hoe speciaal de kruidenspiraal!wat een tof idee kruiden kweken en toch lijkt het een beetje speels!super!

Trackbacks

  1. […] de mensen die niet goed weten wat het nut en de voordelen van een kruidenspiraal zijn, lees eerst een vorig artikel, komt daarna dan terug om de rest te lezen […]

  2. […] In plaats van een toren heb je daar eerder een spiraal.  Voor meer informatie daarover kan je hier […]

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.