De Voorbereidingen Zijn Getroffen

De Voorbereidingen Zijn Getroffen

De Voorbereidingen Zijn Getroffen

De voorbije weken en zeker de laatste dagen hebben we hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de Opentuindag van vandaag. De zelfpluktuin ligt er mooi bij en de fruitbomen en -struiken kreunen onder hun zware last.

De gevlochten speeltuigen uit wilg en es en het wilgenlabyrint zijn opgekuist zodat er naar hartelust in gelopen kan worden vandaag, de bostuin (in aanleg) ligt er goed bij. Ook de kruidenvloer is aangelegd, enkel de kruiden ontbreken nog :-). Het is momenteel te droog om nieuwe kruiden aan te planten, we gaan wachten tot het najaar.

Alles in de tuin is geplant, de meeste bedden zijn voorzien van mulch en het gras is gemaaid.

De tenten staan klaar, de bijenkasten (onze recenste aanwinst zijn 2 zelfgeschepte zwermen!) zijn nog eens extra opgeblonken en de compostruimte is actief.

Er komen diverse mensen uitleg geven over transitie, LETS, koperen gereedschappen, waterzuivering, het gebruik van mineralen in de tuin, composteren en natuurlijke imkeren.

Het cafetaria zal vanaf 10u bemand zijn, parkeerwachters zijn voorzien en we zijn met 4 om de rondleidingen te verzorgen.

Kortom, de voorbereidingen zijn vlot verlopen, nu hopen we op goed gezinde weergoden voor de volgende uren en een leuke sfeer op het domein!

Kom zeker nog af als u tijd heeft, u bent welkom voor een rondleiding, randanimatie en een hapje en drankje 🙂

Foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Ik vind het zo jammer dat e er niet geraken vandaag, ik had graag mijn schoonvader meegebracht om hem ook eens kennis te laten maken met andere manieren van werken.
  Veel plezier in ieder geval vandaag.

 2. ziet er prachtig uit! Veel succes vandaag!

 3. Luc & Daniëlle says:

  Beste Frank en familie,

  Mijn vrouw en ik waren vandaag 29/06 bij jullie te gast.
  Ondanks het slechte weer, het viel er flink uit, hebben we toch genoten met volle teugen.
  We waren behoorlijk onder de indruk wat jullie die twee jaar hebben gerealiseerd.
  Fijn dat er ook mensen waren voor een klapke over de bijen en de waterzuivering.
  Ik kan alleen maar iedereen aanraden om volgend jaar ook eens een kijkje te gaan nemen.
  Het afgelopen jaar zijn we hier bij ons nog niet van start gegaan door het vele andere werk.
  Maar we zijn zeker aangestoken om het ook te proberen.
  Bedankt,
  Luc en Daniëlle

 4. Eric says:

  De trip vanuit het verre Maasmechelen was meer dan de moeite waard. Ook al viel de regen met bakken uit de lucht tijdens de rondleiding. Maar ook dat is ‘de natuur’. En de koffie met cake smaakte eens zo goed achteraf. Bedankt voor een hele fijne, leerrijke middag en ik kijk al uit naar de volgende Opentuindag!

 5. Marian says:

  Vanmorgen al op tijd richting Tienen getogen en nog net het hele bezoek droog gehouden. Mijn man en ik vonden de rondleiding erg leuk en het hele landgoed geweldig. Heel leerzaam om het allemaal nu in werking te zien. Ikzelf ben hier de grootste tuinier en heb tijdens dit bezoek ontdekt dat ik zeker op de goede weg ben hier. Ik ben iedere keer weer heel blij met je berichten, ze inspireren en motiveren mij enorm. Ik was t al maar ben, na het zien van jullie tuinen, nog meer overtuigd van deze manier van tuinieren. Hartelijk dank en heel veel succes!

 6. Daniël says:

  Beste Frank en al je helpers,
  Bedankt voor alles wat je ons hebt aangeboden, wij waren tussen 10 en 12 uur gelukkig was het toen nog droog ! Nadien goed wat regen, maar een tuinier aanvaarden die regen omdat hij wist hoe droog het was geweest !
  Er zijn soms personen die zeer goed zijn in het uitleggen hoe het in de praktijk moet, maar in werkelijkheid er niets van terecht brengen. Jawel Frank, je schrijft allerlei mooie teksten in je blog, maar vandaag heeft iedereen die bij jullie geweest is kunnen zien waar je het altijd over hebt. Het klopte helemaal met wat je allemaal schrijft, het was zelfs nog beter dan wat ik verwacht had. En ik had mijn eisen al hoog gesteld . Ik kan het iedereen aanraden om daar ooit eens te gaan zien,
  Bedankt, moeder, vader en Frank zelf natuurlijk en alle helpers !!!!!!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.