De Inschrijvingen Voor Online Cursus Groenten Kweken Gaan Open

[mashshare]

De Inschrijvingen Voor Online Cursus Groenten Kweken Gaan Open

Het is ondertussen al de vierde jaargang van de Online Cursus ‘Groenten Kweken’. Als reactie op de vele aanvragen voor de jaarcursus van mijn ouders heb ik in 2013 het idee gelanceerd om een online jaarcursus op te starten. Velen onder jullie hebben toen zeer enthousiast gereageerd en de inschrijvingen waren toen immens.

Ondertussen zijn we bijna drie jaar verder en loopt de huidige jaarcursus op zijn einde. Het was al de derde keer en elk jaar kan ik verder bouwen op vorig jaar. Hierdoor zullen de lessen uitgebreider en vollediger zijn, met hier en daar een extra bonus. Ook komt er meer interactie doordat er regelmatig online presentaties zullen zijn, een mooi woord hiervoor is webinars.

Extra informatie

Ik heb ondertussen een aparte site gemaakt met wat extra informatie over de online cursus: Online Cursus ‘Groenten Kweken’.
Hierin wordt het waarom, wat en hoe beantwoord. Indien er nog onduidelijkheden zijn of wanneer je jezelf afvraagt of de cursus wel geschikt is voor jou, heb ik slechts 1 advies: stuur mij een mailtje.

Een voorbeeld

Om een idee te hebben wat je elke 2 weken krijgt opgestuurd als les, heb ik de eerste les online gezet.

Opgelet!

Het is niet de volledige eerste les, enkel de inleiding, maar het geeft je een idee wat je kan verwachten. De links naar de verdere uitleg werken nu niet, maar als je in de cursus zit uiteraard wel 🙂 .

Bekijk de eerste les hier: Les 1: Organiseren van de tuin

Ik vraag een engagement van u!

Vergis u niet! Het is effectief een jaarcursus en wanneer u zich inschrijft, geeft u mij toelating om u een jaar lang ‘lastig te vallen’ en te overspoelen met informatie over natuurlijk tuinieren. De cursus vraagt een serieuze inspanning van mij, maar dan verwacht ik ook een stevig engagement van u terug.

Lees de informatie goed door, denk even na over het inschrijvingsgeld (234 euro) en beslis dan of je wilt meedoen. De inschrijvingen beginnen vandaag en lopen tot 30 september. Eens de cursus begonnen is , worden de inschrijvingen afgesloten en is het niet meer mogelijk om de cursus te volgen.

Twijfel je nog? Bekijk dan snel de extra informatie over de Online Jaarcursus: Waarom, Wat en Hoe?
Ben je al zeker van jouw deelname? Schrijf je dan hier in: Inschrijven Online Cursus.

Tot binnenkort op de cursus!

PS: Heb je iemand uit je vriendenkring, buurttuin of familie die misschien ook geïnteresseerd is in het leren natuurlijk tuinieren? Aarzel dan niet om ze op de hoogte te brengen van mijn cursus! Hoe meer mensen natuurlijk leren tuinieren, hoe beter en hoe sneller de noodzakelijke veranderingen zullen gebeuren!

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

 1. Frank,
  leuk dat je aanhaalt dat 55 personen beter op te volgen zijn dan 200+. Ik vindt het alleen jammer dat je met de nu afgelopen cursus vanaf januari-februari total niet meer actief was op het forum dat je hiervoor geopend had. Dit ondanks de slechts enkele regelmatige gebruikers die hun stand van zaken kenbaar maakten. Dus tenzij je jouw werk anders kunt organiseren om 55 actieve cursisten te ondersteunen en begeleiden (buiten een mail om de 2 weken met een volgend cursusdeel), zal er van uw intentie weinig overschieten als het begeleiden van 10-15 actieve cursisten al niet lukt.
  Verder wens ik u nog veel succes toe met al uw projecten, maar ik ga het niet meer volgen hier.

  • Dag Peter,

   ik ben inderdaad bezig om mijn werk totaal anders te organiseren omdat ik dit jaar tekort geschoten ben bij sommige projecten. Ik probeer altijd om alles waar ik aan begin zo goed mogelijk te doen, maar afgelopen jaar is gewoon teveel geweest.

   Bedankt voor het volgen van de jaarcursus, ik hoop dat je toch veel geleerd hebt uit de interactie met anderen op het forum en uit de lessen die je gekregen hebt 🙂 .

   Groeten,
   Frank

   • Barbara says

    Beste Frank,

    Jammer dat je dit verhaal niet aan de cursisten zelf hebt gemeld. Ik was afgelopen jaar ook een van de betalende cursisten en ik ben van mening dat je echt tekort bent geschoten doordat de beloofde persoonlijke begeleiding al sinds eind december helemaal ontbrak. Huiswerkvragen werden niet meer beantwoord en ook op andere vragen kregen je cursisten geen antwoord meer. Ik ben zeer teleurgesteld in hetgeen werd geboden.
    Het cursusmateriaal was goed, maar de docent was afwezig.

 2. Frank,
  Het begon als een mooie kennismaking met permacultuur maar jij toonde al snel weinig respect voor je betalende cursisten, geen opvolging op het forum of zelfs op mails .Trouwens waar blijft de uitnodiging voor alle cursisten op Ygdrasil aan het einde van de cursus,daar keek ik echt wel naar uit.Daarom Frank als je aan wat begint breng het tot een goed einde en start dan je volgende project dan toon je respect ,een woord dat jij trouwens graag gebruikt.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.