Brochure Inleiding Permacultuur. Iets Voor U?

[mashshare]

Brochure Inleiding Permacultuur. Iets Voor U?

Ik heb al dikwijls gemerkt dat mensen het moeilijk hebben om te begrijpen wat permacultuur juist is. Zeker iemand die er nog niets over gelezen of gehoord heeft, heeft vaak moeite om te achterhalen waar permacultuur juist voor staat.

Het is wat verwarrend om te merken dat permacultuur op zoveel gebieden kan toegepast worden: tuinieren, bouwen, economie, jezelf, geneeskunde, …

Daarom is het belangrijk dat mensen weten dat het een ontwerpsysteem is. En een ontwerpsysteem kan je op alles toepassen. Zolang je dan de principes van het ontwerpsysteem volgt, kan je overal een permacultuur-twist aan geven.

Maar door deze brede toepassingen wordt het dus moeilijker om juist te begrijpen wat permacultuur is en wat het inhoudt. Om hieraan tegemoet te komen, heeft mijn moeder een beknopte uitleg geschreven over wat permacultuur is en wat de verschillende principes zijn en inhouden.

Ze heeft zich gebaseerd op de het boek van Fransjan de Waard en op de 12 permacultuurprincipes van David Holmgren. Fransjan de Waard is de inspirator van permacultuur in Nederland en Vlaanderen; Holmgren is, samen met Bill Molisson, de ontwikkelaar van permacultuur.

Brochure Inleiding Permacultuur

De e-brochure verduidelijkt waar permacultuur voor staat en welke principes er allemaal gebruikt worden wanneer je een ontwerp maakt. Een ontwerp in gelijk welke omstandigheden.

En dat is juist de sterkte van permacultuur: je kan de principes op alles toepassen! De inhoudstafel van de e-brochure kan je hieronder inkijken:

[gview file=”http://blog.natuurlijkemoestuin.be/wp-content/uploads/2016/04/Kennismaking-Permacultuur-3.0-Inhoudstafel.pdf”]

 

Ben je geïnteresseerd in deze e-brochure? Lees dan zeker verder!

Gratis informatie

Er is op mijn website al heel veel gratis informatie te vinden: zowel de gratis artikels, mijn blog als mijn nieuwsbrief bevatten een schat aan kennis over natuurlijk tuinieren en permacultuur. Deze is allemaal gratis beschikbaar, omdat ik vind dat informatie over natuurlijk tuinieren te belangrijk is om te verstoppen achter een betaalmuur.

Maar het onderhouden van een project als Yggdrasil vraagt natuurlijk ook constant investeringen. Daarom moet ik voor sommige dingen een vergoeding vragen.

Deze e-brochure is de eerste in een reeks van e-brochures die kunnen aangekocht worden. De prijs zal laag blijven zodat de informatie eenvoudig toegankelijk is, met het aankopen van de e-brochures krijg je waardevolle informatie en steun je ineens het project ‘Yggdrasil’.

Een win-win situatie: jij leert vanalles bij en door die steun kan ik zoveel mogelijk informatie gratis blijven publiceren en kan ik natuurlijk tuinieren blijven promoten.

De brochure aankopen

Interesse in de e-brochure: ‘Inleiding Permacultuur’?

De brochure kost 4.5 euro en wordt via mail doorgestuurd. Het is dus heel belangrijk dat je je mailadres juist ingeeft!

Schrijf je in via onderstaand formulier, daarna krijg je de betalingsgegevens toegestuurd! Eens ik je betaling heb ontvangen, krijg je de brochure in je mailbox.

Alvast bedankt en veel leesplezier toegewenst 😉 !

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. Rik Vermuyten says:

    Graag de nieuwe brochure

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.