Activiteiten in Januari: Een Gratis Lezing en een Workshop!

Activiteiten in Januari: Een Gratis Lezing en een Workshop!

Activiteiten in Januari: Een Gratis Lezing en een Workshop!

Juist omdat het een zeer rustige maand is in de tuin, hebben we nog enkele activiteiten gepland voor de komende weken. Allereerst is er een lezing door Esmeralda Borgo, waarin ze uitlegt wat permacultuur juist is. Deze lezing is een onderdeel van de reeks lezingen die voor het eerst wordt georganiseerd op Yggdrasil.

Het opzet is eenvoudig: elke maand is er een lezing over een onderwerp dat nauw verband houdt met natuurlijk tuinieren. De lezingen worden in de winterperiode gehouden, dan heeft u als tuinder de meeste vrije tijd en kunt u gemakkelijker een avond langskomen om naar extra informatie te luisteren en te praten met gelijkgezinden.

De lezingen zijn altijd gratis, op het einde kunt u een vrije bijdrage geven.

Lezing: Introductie tot permacultuur

Wanneer? vrijdag 9 januari om 20u

Wie? Esmeralda Borgo

Waar? Vissenakenstraat 381, 3300 Tienen, België

Wat? Wat is permacultuur? Een manier van voedsel produceren? Een voedselbos aanleggen? De natuur z’n gang laten gaan? Zelfvoorziening? Of…?
Meer en meer mensen zien in dat permacultuur gaat om een visie die ingrijpt op elk facet van het leven. De permacultuurbeweging kent ook een zekere verweving met de transitiebeweging. Esmeralda Borgo nam een half jaar de tijd om zich in permacultuur te verdiepen. Ze bezocht verschillende projecten in Vlaanderen en Nederland, en sprak met meerdere mensen uit de beweging. “Eens je ermee bezig bent, laat het je niet meer los”, is haar oordeel.

Geïnteresseerd? Reserveer uw plaats via natuurlijk@natuurlijkmoestuin.be

Tweede activiteit

Halverwege de maand januari is er een tweede activiteit, deze keer een workshop.

Het Trefpunt te Yggdrasil wordt vernieuwd en krijgt een nieuwe laag leem als afwerking (langs de binnenkant). Onze lemer van dienst is zo vriendelijk om een kleine workshop te organiseren waarin u een theoretische én praktische uitleg krijgt over het lemen.

Lemen van muren is op zich iets redelijk eenvoudigs en aangenaam om zelf te doen! Weet u niet goed hoe u hieraan moet beginnen of twijfelt u nog of leem wel goed is als muurbekleding?

Kom dan naar deze workshop op zaterdag 17 januari!

Meer info: Workshop Lemen met Bram De Beul

 


Volgende Stap?

Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!

 

About Frank Anrijs

Al enkele jaren ben ik bezig met natuurlijk tuinieren en gezonde voeding. Natuurlijk en gezond tuinieren in samenwerking met en naar het voorbeeld van de natuur.

U kunt vele artikels over de Natuurlijke Moestuin lezen via volgende link: GRATIS artikels.

Comments

  1. godin says

    in welke maand kun je dat steenmeel het beste aan de aarde toevertrouwen??

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.